Temas

Cáncer de mama

EL PROGRAMA DE SALUT, EDUCACIÓ SANITÀRIA I QUALITAT DE VIDA D’ONDA CERO CATALUNYA

En Bones Mans 03/01/2021

Podcast complet del programa "En Bones Mans, amb Carles Aguilar".

És un fet que la pandèmia està fent estralls en multitud de sectors i plànols a nivell local i global. Però una de les múltiples conseqüències que els psicòlegs estan veient com conseqüència és la proliferació de les crisis de parella. És un fet, que ara la convivència és molt intensa, i la prova de foc del confinament de la passada primavera no ha donat els seus fruits en tots els casos. Parlem amb Pilar Guerra, Psicòloga Clínica i Coach Executiva que ens proposa alguns consells que podem posar en pràctica per intentar salvar aquest escull.

Totes les carns contenen proteïnes, vitamines i minerals. Consumir-ne amb moderació ajuda a la funció del creixement, al desenvolupament dels teixits i a prevenir malalties com l'anèmia o la desnutrició. No obstant això, les dietes on abunden les carns vermelles i processades estan vinculades a un risc més gran de malaltia cardiovascular, per la qual cosa nombroses recomanacions de salut aconsellen limitar-ne el consum i substituir-les per altres fonts d'origen vegetal. Ens ho explica el Dr. Rafel Guayta, Especialista en Medicina Preventiva i Salut Pública.

En la majoria de les persones els gasos són un procés normal que no produeix símptomes. En altres, les flatulències són sinònim de molèsties que poden aparèixer en els moments menys oportuns. El tractament d'aquest problema, també conegut com meteorisme, inclou canvis en els hàbits de vida i en la dieta. És important remarcar que no hi ha aliments prohibits o dolents. Hi ha aliments més flatulents que altres que haurem d'aprendre utilitzar en la nostra dieta, ja sigui amb les seves combinacions amb altres, valorant les quantitats usades o el moment del dia en què els ingerim. El Dr. Josep Just, Digestòleg i Assessor Mèdic de "En Bones Mans" ens parla del tema en qüestió.

La capacitat fèrtil dels homes també es redueix amb l'edat, a causa de que la càrrega genètica dels espermatozoides comença a patir alteracions de forma progressiva a partir dels 45 anys, tot i el mite que els homes poden ser pares tota la vida . Parlem amb la Dra. Marian Chávez, Directora Mèdica de Amnios In Vitro Project.

Dormir és fonamental per a la memòria. Un dels plaers de la vida és poder descansar i comptar amb una nit de son reparador. No obstant això, en els temps moderns dormir les hores necessàries semblaria ser un luxe per a pocs i l'insomni és una realitat que augmenta dia a dia per a la majoria de nosaltres. El Dr. Rafel Guayta, especialista en Medicina Preventiva i Salut Pública ens ho explica.

I cloguem el programa parlant d'un estudi amb participació espanyola que canvia la pràctica clínica en el càncer de mama més freqüent que evitarà la quimioteràpia a milers de pacients. Prescindir de la quimioteràpia és molt rellevant ja que s'eviten els efectes adversos relacionats amb aquest tractament, això és encara més important en temps de COVID-19 perquè implica reduir visites a l'hospital i tractaments immunosupressors que potencialment podrien augmentar el risc d'infecció en els pacients . El nostre convidat és el Dr. Emilio Alba, Cap de Servei d'Oncologia de l'Hospital Clínic de Màlaga i de l'Hospital Vithas de Màlaga

"Me ha cambiado la vida. Hay luz al final del túnel"

Las campeonas del Dragon Boat estrenan embarcación

La concejala de Deporte, Noelia Losada, ha participado esta mañana en la botadura de un nuevo barco de la Asociación Deportiva Málaga Dragon Boat CS, formada por mujeres que han padecido o padecen cáncer de mama y que mejoran su situación a través del deporte del remo. En la actualidad en Málaga está asociación está compuesta por 37 mujeres supervivientes de cáncer de mama, cada una con su diagnóstico, su tratamiento y sus secuelas específicas, pero lo común que tienen en común la práctica del remo.Hablamos con algunas de ellas y analizamos su arrojo y valentía con Ana Porras, directora de Yo Soy Mujer.

Hasta el 13 de diciembre en un local bajo de la calle Calatrava

AMUMA abre el lunes su tradicional mercadillo solidario en Ciudad Real

AMUMA abre mañana lunes su tradicional mercadillo solidario en Ciudad Real, concretamente en un local bajo situado en la calle Calatrava, en el que se venderá una gran gama de productos a precios muy bajos. El dinero recaudado se destinará a esta asociación que reúne a mujeres que sufren cáncer de mama.