Temas

art

LA CIUTAT LLEIDA, AMB NÚRIA MORA

Festival Intangible a Lleida: art, tecnologia i univers

Aquest mes d’octubre la ciutat de Lleida s’ha convertit en tot un laboratori creatiu de la mà de la 2a edició de l’Intangible, festival d’art i tecnologia que durant les primeres setmanes ha ofert un ampli programa d’instal·lacions artístiques i activitats formatives i que aquests dies, fins diumenge oferirà diverses performances audiovisuals, concerts i conferències entre d’altres. Una edició que també es centra amb l'univers, en commemoració al centenari de Joan Oró. N'hem parlat amb el director artístic de l’Intangible, Antoni Pinent.

MÁS DE UNO VILANOVA, L'ACTUALITAT DEL GARRAF I L'ALT PENEDÈS A ONDA CERO

Arrenca el Festival Vaive, una proposta d'art, cultura i patrimoni amb ànima inclusiva

L'actualitat informativa del Garraf i l'Alt Penedès, amb Núria Mora. Entrevista amb Iolanda Maurici, membre de l'equip d'organització del Festival Vaivé de Sant Pere de Ribes que arrenca aquest divendres i fins diumenge oferirà diversos espectacles que aposten per la cultura, la dansa, el patrimoni, la natura, l'art comunitari i inclusiu, amb una programació molt variada.

LA CIUTAT LLEIDA, AMB NÚRIA MORA

Circ Picat, 10 anys de circ i art en viu a Alpicat

Aquest dijous a la nit arrenca la 10a edició de Circ Picat - Festival de Circ i Arts en Viu que es celebra a Alpicat fins diumenge. Una àmplia programació que, per celebrar aquesta primera dècada ofereix entrades gratuïtes per a tots els espectacles de carrer. Parlem a La Ciutat Lleida amb Jordi Escuer, director artístic del certamen, que ens comenta els espectacles previstos pels propers dies i fem balanç d'aquests 10 anys.

LA CIUTAT LLEIDA, AMB NÚRIA MORA

La Generalitat reconeix a Antoni Gelonch amb la Creu de Sant Jordi pel treball en la conservació i divulgació de l'art

L'advocat, escriptor, mecenes i col·leccionista d'art Antoni Gelonch ha guardonat amb la Creu de Sant Jordi i passa pels micròfons de La Ciutat Lleida per explicar-nos el treball que en els últims anys està desenvolupant i que ara pren forma amb la Fundació Privada Hortizons 2050, que ja té un calendari d'actes fins a final d'any per debatre el present i futur de les terres de Lleida en àmbits com l'econòmic, el social, cultural i patrimonial. Un projecte molt transversal que també tindrà els més petits com a protagonistes, ja que després de publicar La història de Lleida explicada a la canalla, a finals d'any tornarà amb l'univers lleidatà amb la publicació de Llegendes i tradicions de Lleida explicades a la canalla.

MÁS DE UNO VILANOVA, L'ACTUALITAT DEL GARRAF I L'ALT PENEDÈS A ONDA CERO

L'art tèxtil torna a regnar a Sitges amb el 22è Festival Internacional de Patchwork

L'actualitat informativa del Garraf i l'Alt Penedès, amb Núria Mora. Entrevista amb Imma Farrero, directora del Festival Internacional de Patchwork de Sitges que es celebra des d'aquest dijous 23 de març i fins diumenge 26 de març. Grans artistes d'arreu del món es donen cita a Sitges per mostrar les seves obres d'art tèxtil, en el marc d'un certamen que reunirà un centenar d'expositors a l'espai comercial situat al passeig de la Ribera, a més de diverses exposicions i formacions.

LA CIUTAT LLEIDA, AMB NÚRIA MORA

Festival Intangible de Lleida, la fusió de l'art, la tecnologia i l'audiovisual

Lleida acull des d'aquest dijous i fins el 6 de novembre la 1a edició d'Intangible, un esdeveniment cultural i audiovisual que neix amb la vocació de difondre, promoure i aprofundir en l'acte creatiu, l'art, la cultura i la tecnologia. El festival acollirà instal·lacions, exposicions, vídeo 'mapping', projeccions, conferències, debats, activitats familiars, música, 'performance' audiovisual,recorreguts amb dron, accions sonores i tallers formatius, que es duran a terme en diferents espais. A La Ciutat Lleida n'hem estat parlant amb Antoni Pinent,director artístic de l'Intangible.