Temas

Andalusia

Entrevista con el alcalde del municipio, Antonio Sepúlveda

Carratraca ultima los preparativos para la nueva edición de su Festival Embrujo Andalusí

Se trata de un encuentro cultural, uno de los festivales con más encanto de toda la provincia, de declarada como Fiesta de Singularidad Turística por la Diputación Provincial. El objetivo es dar a conocer la Cultura Andalusí a través de una gran variedad de actividades culturales, zoco árabe, pasacalles de danza, andalusí, exposiciones, puestos gastronómicos y de artesanía, durante los días 8, 9 y 10 de septiembre.

EL BERENAR DE LA BRÚIXOLA

María Artés: una dona valenta que ha superat les pors gràcies a la música

Aquesta cantautora nascuda a Sevilla i resident a Huelva acaba de publicar el seu primer disc d'estudi, tot i que ja té diferents treballs en la seva carrera, que ha viscut els primers anys amb gran popularitat a Andalusia, a la seva terra. Un lloc que s'estima i que defensa per molts motius. Es declara devota de la Virgen del Rocío i explica que el seu treball 'Valiente de tus miedos' és un cant a les inseguretats que la música li va ajudar a dissipar. El disc arriba de la mà d'un dels productors insígnia del pop espanyol, Tato Latorre.

HABLA, PUEBLO, HABLA

#LaBrúixola celebra el Dia d'Andalusia amb l'audiència

Cada 28 de febrer els andalusos i les andaluses celebren el seu dia. Moltes d'aquestes persones ho fa a Catalunya, per una qüestió d'arrels o de sentiment de pertinença a Andalusia. Per això hem preguntat, en aquesta comunitat amb tants andalusos, què és el que més agrada d'Andalusia.

LES HISTÒRIES DE LA VIDA

La Brúixola 28/02/2020

Avui hem celebrat el dia d'Andalusia amb la nostra audiència, hem berenat amb el cantautor Nil Moliner, que ha vingut a presentar-nos el seu primer disc d'estudi. A més, en David Cervelló ha clavat les faves del divendres i hem entrevistat el President de l'Autoritat Portuària de Tarragona, Josep Maria Cruset. Tot plegat per acabar reclamant... Que no arribi dilluns!

LES HISTÒRIES DE LA VIDA

La Brúixola 15/11/2019

Avui ha estat un programa molt especial. Ens ha visitat Mari Pau Domínguez, amb qui hem parlat del fenomen de la migració andalusa dels anys 60 del segle passat gràcies al seu llibre 'La nostalgia del limonero'. L'audiència s'ha bolcat en explicar-nos les seves històries sobre aquest tema. I, a més, ha vingut en David Cervelló a clavar faves, la Georgina Boixereu amb la seva càpsula del temps i els companys de les emissores amb els plans per al cap de setmana.

EL BERENAR DE LA BRÚIXOLA

La Catalunya rica i plena també l'han aixecat andalusos, extremenys o murcians

Avui ha vingut a berenar amb nosaltres la Mari Pau Domínguez, periodista catalana que ara presenta la seva pròpia història personal al llibre 'La nostalgia del limonero' (Espasa). Una novel·la en la que explica el fenomen de la migració d'Andalusia a Catalunya als anys 60 del segle passat. La protagonista de la història és la Concha, que descobreix que Catalunya tampoc no era el paradís

LA CIUTAT, AMB JOSEP PUIG

Són avorrides les sopes?

Cada país de món té la seva sopa "reina": la Vichyssoise de França, la sopa de miso del Japó, el brou verd de Portugal, l'snert d'Alemanya o el gaspatxo de Andalusia. I a Itàlia? La Minestrone, plat del que ens ha parlat avui el nostre xef en Davide Tenconi.

CADA VESPRE A ONDA CERO CATALUNYA

La Brúixola 30/11/2018

Avui hem preguntat a les persones que ens escolten pels llaços que uneixen Catalunya i Andalusia, amb motiu de les eleccions de diumenge al Parlamento de Andalucía, marcades pel cas català. I ha vingut a berenar amb nosaltres el doctor Bonaventura Clotet, director de l'IrsiCaixa. En Lluís Soler ens ha posat música a un programa que també ha explicat les notícies del dia.