Temas

ALIMENTACIÓ SALUDABLE

LA CIUTAT LLEIDA, AMB NÚRIA MORA

S'acaba la publicitat de galetes i begudes ensucrades en horari infantil, però més enllà d'això, quines alternatives saludables hi ha?

El Govern espanyol anunciava recentment que mitjançant un reial decret, que es començarà a aplicar l'any vinent, es prohibiran en horari protegit infantil els anuncis en mitjans de comunicació i xarxes socials de galetes i begudes ensucrades. La mesura s'ha pres per combatre l'obesitat infantil però més enllà d'aquesta qüestió estem parlant d'aliments que són rics en sucres i greixos que l'OMS considera nocius. Amb la dietista integrativa Marta Romera en parlem avui a La Ciutat Lleida, aixi com la necessitat d'exercir pedagogia entre els infants perquè coneguin els aliments, les propietats que tenen i quines alternatives saludables hi ha a aquests productes.

LA CIUTAT LLEIDA, AMB NÚRIA MORA

Coneixeu quins aliments corresponen a cada grup alimentari?

Cada aliment es correspon a un grup d'aliments però no sovim no encertem quina és la combinació més saludable que hem de fer per tenir uns plats equilibrats. Avui la dietista integrativa Marta Romera ens treu de dubtes explicant-nos quins aliments corresponen a les proteïnes, als vegetals, les llegums i els carbohidrats.

EL PROGRAMA DE SALUT, EDUCACIÓ SANITÀRIA I QUALITAT DE VIDA D’ONDA CERO CATALUNYA

En Bones Mans 24/01/2021

Podcast complet del programa "En Bones Mans, amb Carles Aguilar". La crisi sanitària i la incertesa causada per la pandèmia està fent efecte en el benestar emocional i el desenvolupament de nens i adolescents, tal com recull l'informe "Immediate psychological effects of the COVID-19 quarantine in youth from Italy and Spain", realitzat conjuntament per la Universitat Miguel Hernández i la Università degli Estudi di Perugia. La dada més concloent és que el 69,1% dels pares espanyols han percebut durant el confinament com disminueix la concentració dels seus fills. De fet, els comportaments més habituals han estat l'avorriment (49,4%), la inquietud i dificultat per agafar el son (45,5%), el nerviosisme (44,3%) i la irritabilitat (43,2%) . L'estudi també revela altres factors que han augmentat durant el confinament, com les baralles familiars, un major sentiment de dependència i una sensació de agitamiento i nerviosisme general. El comentem amb Carol Coleman, Directora de Suport a l'Alumne de The British School of Barcelona.

Al llarg del programa el Dr. Rafel Guayta, Especialista en Medicina Preventiva i Salut Pública i Assessor Mèdic d'En Bones Mans, ens facilita informació sobre diversos temes d'interès: l'ús dels dispositius mòbils en la conducció i la seva relació amb el nivell d'accidentabilitat; l'activitat física i els estils de vida saludables i la conveniència de no abandonar-los per preservar una major qualitat de vida al llarg dels anys i els trastorns del son provocats per l'ús de les noves tecnologies a l'habitació abans de dormir.

En diverses ocasions s'ha parlat de la relació que pot existir entre els aliments, la vitamina D i l'alimentació saludable i de com aquesta no evita, contràriament a uns quants rumors, que puguem contraure la Covid 19, però sí que els estils de vida, la vitamina D i l'exercici físic poden ajudar-nos a enfortir el nostre sistema immunològic per defensar-nos millor d'aquest. Parlem amb l'Abel Mariné, Professor Emèrit de Nutrició i Bromatologia de la Universitat de Barcelona.

La Fundació Juegaterapia, que ajuda als nens malalts de càncer, porta deu anys treballant amb el seu lema "La quimio jugant es passa volant" durant els quals ha instal·lat videoconsoles a les habitacions d'oncologia pediàtrica d'hospitals de tot Espanya i d'altres països. Ara un estudi científic pioner promogut per la fundació, que s'ha dut a terme a l'Hospital La Paz de Madrid, confirma que jugar amb videojocs durant el tractament de quimioteràpia, fa que els nens sentin menys dolor i que s'afavoreixi el procés de curació . Carles Aguilar parla amb el Dr. Mario Alonso Puig, Especialista en Cirurgia General i de l'Aparell Digestiu i Patró d'Honor de la Fundació Juegaterapia.

I finalment, parlem amb el Dr. Humberto Loscertales, Director de Medicentre, de les eines terapèutiques de las què disposa la medicina regenerativa per abordar l'impacte d'alguns fenòmens meteorològics en les nostres articulacions afectades per un procés artròsic com la pressió baromètrica, la humitat i el fred.

PROGRAMA D'ONDA CERO LLEIDA AMB NÚRIA MORA

La Ciutat Lleida 29/05/20

Podcast complet de La Ciutat Lleida amb Núria Mora. En el programa d'avui reacció del comerç de Lleida a seguir en fase 1. Agenda online per aquest divendres i cap de setmana. Alimentació saludable amb l'Activa't del Casal de la Dona de la mà de la doctora Antonieta Barahona. Misteris sota zero amb l'historiador Enric Sabarich i Postureig de Lleida.

Dijous

La Ciutat Lleida 10/10/19

La Ciutat Lleida, amb Núria Mora. Actualitat, amb la manifestació del sector de l'oli a Madrid i els actes del Dia de la Salut Mental. Petits plaers amb Marta Romera que ens parla de les APPS que ens ajuden a obtenir informació sobre els aliments saludables i espai de televisió, sèries i cine amb Miki de Santiago.