Utilizamos cookies propias y de terceros para mejorar, recoger datos estadísticos y mostrarle publicidad relevante. Si continúa navegando, está aceptando su uso. Puede obtener más información o cambiar la configuración en política de cookies.

Disfruta de la app de Onda Cero en tu móvil.

Temas

actualitat

actualitat

 • La Brúixola amb Robert Calvo

  LES HISTÒRIES DE LA VIDA

  La Brúixola 01/07/2020

  Podcast complet de La Brúixola amb Robert Calvo. Avui hem berenat amb l’escriptor i divulgador Javier Sierra, que ens ha presentat el seu darrer llibre. Hem viatjat a Mèxic de la mà de Lluís Soler i la música de Diego El Cigala i hem abordat els temes de l’actualitat del dia, posant el focus en la implantació del teletreball a les nostres vides.

 • La Brúixola amb Robert Calvo

  LES HISTÒRIES DE LA VIDA

  La Brúixola 08/05/2020

  Avui hem volgut analitzar de la mà d'un economista com s'albira el mercat laboral en els propers temps. Amb en Jaume Mas i Roma hem intentat respondre a la pregunta de si la recuperació d'aquesta crisi serà ràpida o lenta. Amb tot, i com que és divendres, hem guardat uns minuts per a la cultura. Avui ha estat amb nosaltres el cantautor David Demaría, que ens ha presentat el seu nou disc. Amb la càpsula del temps, la música de Rosana i els aplaudiments, hem arribat fins les 20h.

 • La Brúixola amb Robert Calvo

  LES HISTÒRIES DE LA VIDA

  La Brúixola 07/05/2020

  Avui hem parlat amb un tennista professional que ens ha explicat com ha tornat als entrenaments aquesta primera setmana de permís per a fer aquesta activitat. Ens ha relatat com està vivint aquesta "nova normalitat" i també com veu el futur de l'esport d'elit. Ens l'ha presentat l'Albert Arranz. I també hem conversat amb Patrici Tixis, president del Gremi d'Editors, per saber com està vivint el sector del llibre aquest moment complicat. Amb tot, en Jaume Mas ha guardat noves històries de la vida a la càpsula del temps i hem acabat amb la música de Diego Torres.

 • La Brúixola amb Robert Calvo

  L'ACTUALITAT, A FONS

  La Generalitat maltracta els sanitaris: el piròman no pot fer ara de bomber

  El secretari general del sindicat Metges de Catalunya Josep Maria Puig ha estat molt contundent: el Govern de la Generalitat porta anys i panys maltractant econòmicament el sistema sanitari i ara pretén que els treballadors públics salvin els mobles de la gestió de la crisi de la COVID-19. Ell ens ha relatat les situacions extremes que han hagut de viure els i les professionals de la sanitat pública aquestes darreres setmanes i ha posat de relleu que els pressupostos catalans segueixen retallant la inversió en aquest àmbit.

 • La Brúixola amb Robert Calvo

  LES HISTÒRIES DE LA VIDA

  La Brúixola 06/05/2020

  Avui hem conversat amb el secretari general del sindicat Metges de Catalunya Josep Maria Puig. Ell ens ha relatat les situacions extremes que han hagut de viure els i les professionals de la sanitat pública aquestes darreres setmanes i ha criticat la gestió que el Govern de la Generalitat ha fet d'aquesta crisi. A més hem entrevistat Carina Mejías, que abandona el vaixell de Ciudadanos per estar en desacord amb el suport de la formació taronja a Pedro Sánchez en la prórroga de l'Estat d'Alarma. Amb la càpsula del temps, una mica de música i els habituals aplaudiments, hem arribat a les 20h.

 • La Brúixola amb Robert Calvo

  LES HISTÒRIES DE LA VIDA

  La Brúixola 05/05/2020

  Avui hem buscat la visió econòmica de la situació que estem vivint. Amb l'Ernesto Poveda d'ICSA Grupo hem intentat posar llum sobre els dubtes que totes i tots tenim en aquests moments de crisi, sobretot en l'àmbit laboral. Amb tot, ens hem fixat també en les persones afectades de càncer i els seus familiars. Ho hem fet a través d'un reportatge de l'Alba Giraldo i Pastor. Amb en Jaume Mas i Roma hem guardat històries de la vida a la càpsula del temps. I hem acabat amb els habituals aplaudiments i celebrant el dia de la llengua portuguesa.

 • La Brúixola amb Robert Calvo

  ELS PROTAGONISTES DE L'ACTUALITAT

  Cal anar a l'alerta amb les sortides per fer esport!

  Avui hem volgut conversar amb el doctor Hernán Silván, que és asessor mèdic de la revista 'Corredor'. Amb el hem analitzat la sortida, aquest cap de setmana, de centenars de persones per fer esport. Ell explica que no tothom està preparat per a córrer i que cal preparar-se bé abans de fer-ho per no lamentar lesions posteriors. Amb tot, cal recordar les mesures de seguretat que s'ha d'aplicar per a aquesta sortida.

 • La Brúixola amb Robert Calvo

  LES HISTÒRIES DE LA VIDA

  La Brúixola 04/05/2020

  Avui hem parlat amb les perruqueries, que tornen a obrir (no totes) en aquesta fase zero de la desescalada. I també hem parlat amb el doctor Hernán Silván, que és expert en el món dels corredors. Amb ell hem analitzat la situació que s'ha viscut aquest cap de setmana als carrers i places d'Espanya amb la sortida massiva de gent a fer esport. Amb tot, hem fet el relat de l'actualitat amb la Georgina Boixereu i en José Agustín Gómez. En Jaume Mas i Roma ens ha guardat nous fets d'aquesta crisi a la càpsula del temps i hem acabat, com sempre, amb música i aplaudiments.

 • La Brúixola amb Robert Calvo

  ELS PROTAGONISTES DE L'ACTUALITAT

  Sandro Rosell apunta a una conspiració contra ell

  Diumenge, després del parèntesi dels especials dedicats a la crisi de l'coronavirus, 'Lo de Évole' comença la seva pròpia desescalada i reprèn les històries relacionades amb la presó amb una entrevista a Sandro Rosell. L'expresident del Barça concedeix a laSexta la seva primera entrevista a la televisió des de la seva posada en llibertat. N'hem parlat amb Jordi Évole, que ens ha explicat les impressions que li ha deixat aquesta xerrada amb Rosell.