VILA-REAL

Vila-real instal-la 30 plaques solars en Serveis Públics

L´Ajuntament ha invertit 18.000 euros que amortitzarà en huit anys aproximadament.

ondacero.es

CASTELLON | 13.03.2019 09:10

Els regidor de Serveis Públics, Paco Valverde i de Medi Ambient, José Pasqual Sancho visiten la instal-lació de les plaques.
Els regidor de Serveis Públics, Paco Valverde i de Medi Ambient, José Pasqual Sancho visiten la instal-lació de les plaques. | ONDACERO.ES

L'Ajuntament de Vila-real, en una nova aposta per les energies renovables, ha invertit, a través de la Regidoria d'Agricultura, Medi Ambient i Canvi Climàtic, 18.000 euros en la instal•lació de 30 plaques solars, que porten aproximadament un mes servint energia fotovoltaica a Serveis Públics. Es tracta d'un projecte que va aparellat a la recent adquisició de 31 vehicles 100% elèctrics amb l´objectiu de lé stalvi energètic i econòmic, ja què mentre un vehicle de gasolina gasta 10 euros a fer 100 quilòmetres, un elèctric gasta un euro.

Cada placa solar té 330 watts, de manera que es cobreix una gran part de la demanda elèctrica, no solament dels vehicles que es recarreguen habitualment, sinó també de l'edifici municipal. Si el funcionament de les plaques és efectiu, l´Ajuntament valorarà fer una inversió similar per a altres 30 plaques, amb el que es cobriría el 100% de les necessitats dels vehicles municipals.

La inversió de 18.000 euros en plaques solars s'amortitza en uns huit o nou anys i tenen una vida útil de 25 anys, com a mínim.