Utilizamos cookies propias y de terceros para mejorar, recoger datos estadísticos y mostrarle publicidad relevante. Si continúa navegando, está aceptando su uso. Puede obtener más información o cambiar la configuración en política de cookies.

Disfruta de la app de Onda Cero en tu móvil.

VILA-REAL

La Policia Rural comença una campanya per evitar el robatori de taronja

Els agents sol-licitaràn la col-laboració ciutadana davant qualsevol sospita de furts en els camps.

ondacero.es
  CASTELLON | 16/12/2019
La campanya comença hui i estarà en marxa fins el 22 de desembre.

La campanya comença hui i estarà en marxa fins el 22 de desembre. / ONDACERO.ES

La Policia Local de Vila-real durà a terme una campanya de vigilància del terme municipal amb l'objectiu de previndre el possible furt de taronges coincidint amb la temporada de recol•lecció citrícola. La campanya arrancarà aquest dilluns 16 de desembre i es prolongarà fins al dia 22 d'aquest mes, i seran els agents de la Policia Rural els encarregats de realitzar les labors de control.

La finalitat d'aquesta campanya és la prevenció del furt de fruit en l'arbre, així com de calaixos ja collits que pogueren estar en espera de recollida pel transportista en les finques i fins i tot calaixos buits. D'aquesta manera, la Policia Rural es personarà en les finques en les quals s'observe s'està produint la recollida de taronges, sol•licitant als responsables de les quadrilles la informació necessària que assegure que el procés de recol•lecció es realitza de forma autoritzada i legal, identificant les empreses recol•lectores, la ubicació dels horts on es troba la fruita, la varietat de la mateixa i els propietaris de les explotacions.

Així mateix, es controlarà qualsevol incidència que poguera observar-se en relació als vehicles implicats en les tasques agràries, sol•licitant el document DATA (document que acompanya al producte des d'origen fins a magatzem) als transportistes de gènere en cas d'estar la fruita en ruta cap a les empreses receptores; al seu torn s'actuarà sobre qualsevol infracció que es detecte en els vehicles particulars presents en les zones de treball.

La campanya es realitzarà en les diferents partides del terme. A més, la Policia Local sol•licita la col•laboració ciutadana davant qualsevol sospita que s'estiguen cometent furts en els camps, podent trucar al telèfon 964 54 70 10 (Policia Local), o al 092 en cas de denunciar algun assumpte d'urgència.