VILA-REAL

La policía Local inicia una campanya de control del transport escolar

Fins el 23 de febrero els agents intensificaran els controls en els vehicles amb l´objectiu que complisquen totes les mesures de seguretat per complir la normativa.

ondacero.es

CASTELLON | 19.02.2018 08:52

Els agents controlaran els vehicles de transport escolar per a que complisquen amb la normativa de seguretat.
Els agents controlaran els vehicles de transport escolar per a que complisquen amb la normativa de seguretat. | ONDACERO.ES

En Col-laboració amb la Direcció General La Policia Local de Vila-real inicia hui dilluns una nova campanya de control de transport escolar, i que té per objectiu garantir la seguretat dels menors i certificar que els vehicles en els quals es traslladen compleixen totes les mesures que marca la normativa, a més de proveir a les famílies i comunitat educativa de recomanacions per als seus desplaçaments als col•legis.

Durant tota la setmana, els agents intensificaran les inspeccions sobre el transport escolar i comprovaran que les autoritzacions i documents que han de tenir siguen els correctes per a la prestació del servei. Amb aquest objectiu, es verificarà que les condicions tècniques i elements de seguretat són els que exigeix la normativa i que els requisits especials que ha de complir el conductor, com el permís de conducció o els temps de conducció i descans, són els estipulats. Entre altres qüestions, la vigilància prestarà especial atenció a l'ús del cinturó i sistemes de retenció en aquells autobusos que els tinguen instal•lats, circumstància que es dóna en més del 60% dels vehicles de transport col•lectiu. La DGT també inclou en la campanya el foment dels Camins Escolars Assegurances, iniciativa que a Vila-real es desenvolupa en diversos col•legis.