VILA-REAL

La policía Local inicia una campanya de control del transport escolar

Fins el 23 de febrero els agents intensificaran els controls en els vehicles amb l´objectiu que complisquen totes les mesures de seguretat per complir la normativa.

ondacero.es

CASTELLON | 19.02.2018 08:44

Els agents controlaran els vehicles de transport escolar per asegurar que complisen amb la normativa de seguretat.
Els agents controlaran els vehicles de transport escolar per asegurar que complisen amb la normativa de seguretat. | ONDACERO.ES

En Col-laboració amb la Direcció General La Policia Local de Vila-real inicia hui dilluns una nova campanya de control de transport escolar, i que té per objectiu garantir la seguretat dels menors i certificar que els vehicles en els quals es traslladen compleixen totes les mesures que marca la normativa, a més de proveir a les famílies i comunitat educativa de recomanacions per als seus desplaçaments als col•legis.

Durant tota la setmana, els agents intensificaran les inspeccions sobre el transport escolar i comprovaran que les autoritzacions i documents que han de tenir siguen els correctes per a la prestació del servei. Amb aquest objectiu, es verificarà que les condicions tècniques i elements de seguretat són els que exigeix la normativa i que els requisits especials que ha de complir el conductor, com el permís de conducció o els temps de conducció i descans, són els estipulats. Entre altres qüestions, la vigilància prestarà especial atenció a l'ús del cinturó i sistemes de retenció en aquells autobusos que els tinguen instal•lats, circumstància que es dóna en més del 60% dels vehicles de transport col•lectiu. La DGT també inclou en la campanya el foment dels Camins Escolars Assegurances, iniciativa que a Vila-real es desenvolupa en diversos col•legis.