VILA-REAL

La policia Local arranca la campanya de control de transport escolar

Els agents comprovaran que els vehicles tinguen les autoritzacions i documents correctes.

ondacero.es

CASTELLON | 28.11.2016 09:26

Els agents de la policia local inspeccionaren esta setmana els vehicles de transport escolar.
Els agents de la policia local inspeccionaren esta setmana els vehicles de transport escolar. | ONDACERO.ES

Fins al pròxim 2 de desembre, la policia local amb la col·laboració de la DGT, inicien una campanya per a controlar els vehicles de transport escolar, a fi de garantir la seguretat dels menors i certificar que els vehicles complisquen amb tota la normativa.

La campanya té previst inspeccionar autobusos com a vehicles de classe M1, que s'utilitzen per al transport de xiquets de guarderies i centres escolars i que tenen com a àmbit l'actuació del terme municipal. Per tant, durant tota esta setmana, els agents intensificaran les inspeccions sobre estos automòbils i comprovaran que les autoritzacions i documents que han de tindre siguen els correctes per a la prestació del servici.

Concretament s'inspeccionarà que les condicions tècniques i elements de seguretat són els que exigix la normativa i que els requisits especials que ha de complir el conductor, com el permís de conducció o els temps de conducció i descans, són els estipulats.

Els agents prestaran especial atenció a l'ús del cinturó de seguretat i sistemes de retenció en aquells autobusos que els tinguen instal·lats, circumstància que en l'actualitat es dóna en més del 60% dels vehicles de transport escolar col·lectiu.