VILA-REAL

L´orquestra Pols i Pua edita un treball discogràfic sobre Francesc Tàrrega

Vila-real reconeixerà al mestre Francesc Tàrrega com a fill predilecte de la ciutat.

ondacero.es

CASTELLON | 27.11.2018 10:41

El regidor de Cultura Eduardo Pérez junt amb  Ana Archilés i Juan Carlos de l´Orquestra Pols i Pua.
El regidor de Cultura Eduardo Pérez junt amb Ana Archilés i Juan Carlos de l´Orquestra Pols i Pua. | ONDACERO.ES

Vila-real es troba immersa en el Mes Tàrrega, per al qual s'han programat diferents activitats i, en aquesta ocasió, l'enregistrament i edició d'un disc dedicat al músic més internacional de la ciutat, que prompte serà nomenat Fill Predilecte, tal com ha anunciat el regidor de Cultura, Eduardo Pérez.

El Mes Tàrrega s'inclou en el període que va des del 21 de novembre, coincidint amb el naixement del reconegut músic, fins al 15 de desembre, quan se celebra el Dia Mundial de Tàrrega, que coincideix amb la data de la seua mort.

L'edil ha anunciat que “a més de les sessions en les quals es representarà la Integral de Tàrrega, aquest dissabte 24 s'ha oferit el concert Del meu poble, que commemora el naixement de l'artista, a càrrec de la Orquestra de Pols i Pua Francesc Tàrrega, impulsora juntament amb la guitarrista Ana Archilés, d'un CD que s'acaba de produir amb les obres més importants de l'autor recreades per la intèrpret.

La Setmana Tàrrega, comptarà enguany amb activitats com Conéixes Tàrrega?, en l'Auditori i amb la Integral, el tradicional homenatge i marxa cívica, la presentació d'una biografia del guitarrista i un concert a la Comunitat de Regants –un dels pocs llocs on va tocar Tàrrega-, al que se sumarà la presentació del disc que aquest mateix estiu ha gravat Ana Archilés.

El CD, titulat Tàrrega, de la guitarra al plectre, ha sigut gravat per Ana Archilés, que ha sigut l'encarregada de triar les peces. Entre les 23 obres escollides es troben Records de la Alhambra o Capritx àrab. S'han editat 600 exemplars del disc.