VILA-REAL

La cavalcada i els bous marquen el primer cap de setmana festiu

Un jove de 20 anys de Castelló ferit per asta en el bou per la vila del dissabte per la vesprada.

ondacero.es

CASTELLON | 14.05.2018 09:25

La penya Casal I punt és la guanyadora del primer premi a la millor carrossa per la rèplica de la Panderola.
La penya Casal I punt és la guanyadora del primer premi a la millor carrossa per la rèplica de la Panderola. | ONDACERO.ES

Més de 220 actes estan previstos durant aquesta primer cap de setmana de les festes de Sant Pasqual. La cavalcada i el concurs de paelles o els concerts de Maldita Nerea i Il Divo han marcat els primer dies de les festes.

Durant el primer cap de setmana, també han començat els primers actes taurins amb un ferit per asta de bous. Es tracta d´un Un jove de 20 anys, S. B. I., resident a Castelló, ha resultat ferit en el bou del dissabte durant el bou per la vila, després de ser cornejat en el bessó de la cama dreta. L'incident ha tingut lloc al raval del Carme. Després de la primera cura d'urgència en l'infermeria, ha estat traslladat a l'Hospital de la Plana.

També la cavalcada ha concentrat a gran nombre de persones al carrer i ha mantés atent a la corporació municipal que no van perdre detall de les critiques dels penystes, com la problemática dels estornells en la plaça de L´alguer o la recreació del recent estrenat estanc d´ànecs en el molí la vila.

El primer premi a la millor carrossa és per a la penya Casal i Punt per la recreació de la Panderola, el guardó a la millor crítica per a la penya Fem Festa per la crítica de l´estanc d´ànecs en el Molí la Vila, i la penya El Postiguet premi a la millor disfressa.

I desde divendres esta en marxa un dispositiu de seguretat format per la Policia Local, Policia Nacional i Policia Autonòmica juntament amb altres cossos com Protecció Civil o Creu Roja, reforçarà la seguretat en els principals actes multitudinaris de les festes en honor a sant Pasqual. En total son 581 efectius que estan incidint en les zones de majors aglomeracions per la celebració d’actes multitudinaris, com el Recinte de la Marxa, la plaça del Llaurador, la Vila, avinguda de la Murà o la plaça Major. Atenent al nivell d’alerta de l’Estat, el dispositiu de seguretat contempla mesures com el tancament de carrers o recintes on se celebren els actes.