Utilizamos cookies propias y de terceros para mejorar, recoger datos estadísticos y mostrarle publicidad relevante. Si continúa navegando, está aceptando su uso. Puede obtener más información o cambiar la configuración en política de cookies.

Disfruta de la app de Onda Cero en tu móvil.

VILA-REAL

Una campanya de la Policia Local controlarà als més joves

La UCECO acudirà als espais de venda per informar els consumidors sobre com adquirir de manera segura un joguet.

ONDACERO.ES | CASTELLON
| 18/12/2018
La Policia Local ha encetat una campanya per informar de joguets segurs.

La Policia Local ha encetat una campanya per informar de joguets segurs. / ONDACERO.ES

La Policia Local de Vila-real desenvoluparà entre els dies 18 i 21 de desembre una campanya integral de Nadal que sota el títol Jovesegur se centra en la protecció dels més joves. Per a això, la iniciativa es distribueix en tres eixos, com són la detecció i retirada de la venda de joguines que puguen resultar perillosos; la prevenció de la ludopatia en menors, mitjançant la vigilància de locals de joc i apostes online esportives per a controlar que no es permet el joc a menors de 18 anys, i el control de la venda i consum d'alcohol per menors.

La campanya serà duta a terme, íntegrament, per la UCECO de la Policia Local de Vila-real, que serà l'encarregada d'acudir als espais de venda per a informar els consumidors sobre els criteris a tindre en compte a l'hora d'adquirir de manera segura un joguet, a més de realitzar inspeccions i controls per a garantir que els joguets que s'introdueixen en el mercat compleixen amb les normes bàsiques de seguretat.

Els controlaran les cases d'apostes per a comprovar que compleixen les seues pròpies regles i no permeten el joc a menors, que cada vegada se senten més atrets per la publicitat. I és que, malgrat tot, poden accedir als locals, que també funcionen com a bar, de manera que es vigilarà també que no se serveix alcohol a menors de 18 anys, pel fet que aquestes substàncies afecten el seu desenvolupament cerebral.