VILA-REAL

25.000 euros per lluitar contra la violencia de gènere

L´estat aporta a Vila-real la quantia económica per reforçar les acciones en la lluita contra la violencia masclista

ondacero.es

Madrid | 17.01.2019 08:13

La regidora d´Igualtat Rosario Royo ha explicat les acciones contra la violència masclista amb l´ajuda del govern central.
La regidora d´Igualtat Rosario Royo ha explicat les acciones contra la violència masclista amb l´ajuda del govern central. | ONDACERO.ES

L´Ajuntament de Vila-real incorporarà 25.000 euros més a la lluita contra la violència de gènere, gràcies a les ajudes destinades pel Govern central a través del Pacte d'Estat contra la violència de gènere, aprovat pel Parlament al setembre de 2017. L´ajuda permetrà reforçar les campanyes de sensibilització, l'educació en igualtat i la visibilització de la dona en els diferents àmbits de la vida.

En el Pacte d'Estat signat per tots els grups parlamentaris per lluitar contra la violencia masclista deixa les competències en mans dels ajuntaments perquè puguen dur a terme actuacions en la promoció de la igualtat entre homes i dones i contra la violència de gènere, ja que es tracta de l'administració més pròxima a la ciutadania. Una altra mesura fonamental és la de dotar econòmicament als ajuntaments. I el Ministeri de la Presidència va dictar el desembre passat una resolució per la qual destina a l'Ajuntament de Vila-real una subvenció de 25.844,25 euros. Aquestes ajudes han de destinar-se a campanyes de prevenció, educació en igualtat i reforç del departament en suport a les dones.

La Regidoria d'Igualtat està treballant en aquesta línia, amb iniciatives com la campanya “Trenca el silenci”, la col•laboració amb els centres educatius en formació d'igualtat, amb “Patis coeducatius” o tallers formatius per a l'alumnat, i a més se està preparant també una escola de formació en igualtat i contra la violència que el consistori presentarà pròximament.