Actualitat

Els contraris al Hard Rock es mobilitzaran diumenge a Cambrils amb talls de carreteres

Amb el lema ‘Defensem el Camp, llaurem el futur’, a la manifestació es sumaran els pagesos i altres entitats.

Redacción

Tarragona | 07.03.2024 08:10

Panoràmica dels terrenys on ha d'anar el complex de Hard Rock
Panoràmica dels terrenys on ha d'anar el complex de Hard Rock | ACN

Els pagesos, els contraris al projecte del Hard Rock i detractors de la fàbrica de Lotte Energy Materials, entre altres entitats, es mobilitzaran aquest diumenge a Cambrils en contra del model econòmic i en defensa del territori.

“No deixarem que polítics i empresaris continueu fent del lloc on vivim una muntanya de merda”, ha denunciat el portaveu de la plataforma Aturem Hard Rock, Eloi Redón, que ha lamentat que davant la greu crisi social, econòmica i climàtica actual, l’única proposta per part de la patronal i el PSC sigui la construcció d’un gran complex, que segons ha denunciat, afavorirà la “precarietat laboral, la pobresa i la ludopatia”, a més de consumir “enormes” quantitats d’aigua i energia. Paral·lelament, també ha criticat el Govern a qui li ha demanat que “deixin de fer-se les víctimes” i “assumeixin la responsabilitat política d’aturar el projecte” del Hard Rock.

A banda de la retirada del Pla Director Urbanístic del Hard Rock, els convocants demanen aturar el projecte de Lotte Energy Materials a Mont-roig del Camp, la protecció del sòl agrícola i l’espai agrari “per garantir la sobirania alimentària” i prioritzar les inversions hídriques per a pagesia i no pels macroprojectes.

A l’espera d’obtenir els permisos, la previsió és tallar l’N-340, l’AP-7 i l’A-7 en funció del nombre de tractors que es desplacin. Les entitats que participaran són Aturem Hard Rock, Salvem Mont-Roig, Unió de Pagesos, Revolta Pagesa, StopCreuers Tarragona, Plataforma CelNet, Xarxa Sud, GEPEC-EdC, Xarxa de Casals i Ateneus del Camp.