Actualitat

Sis detinguts per obligar a prostituir-se a dones estrangeres

La Policia Nacional ha detingut sis persones per obligar a prostituir-se a dones estrangeres en situació d'especial vulnerabilitat. Els arrestats, de diverses nacionalitats, formaven part d'una organització criminal i regentaven un local a Mont-roig del Camp.

Redacción

Tarragona | 02.09.2022 11:57

Agents de la Policia Nacional i una víctima durant l'operatiu
Agents de la Policia Nacional i una víctima durant l'operatiu | ACN

La investigació es va iniciar a finals de l'any passat després de detectar-se nombrosos anuncis de prostitució en pàgines d'Internet.

El modus operanti de l'organització era captar dones estrangeres, amb dificultats econòmiques i en situació irregular, i les obligaven a exercir la prostitució durant les 24 hores del dia, els set dies de la setmana.

Durant la investigació, els agents van entrevistar sis dones d'origen colombià, dues d'elles en situació irregular. Les víctimes tenien prohibit sortir de l'establiment a partir de les quatre de la tarda, moment de més afluència de clients. A més, la banda es quedava part dels seus beneficis per cobrir les despeses d'alimentació, allotjament, entre altres. Això provocava que les dones haguessin de viure en un habitatge annex al prostíbul, de dimensions petites i en condicions precàries.

En l'operatiu, s'ha detingut el màxim responsable de la xarxa, de nacionalitat francesa, que es dedicava a recaptar els diners i tenia un testaferro espanyol, com a titular del local. Altres membres de l'organització s'encarregaven de traslladar les dones i de controlar-les, així com de fer publicitat dels serveis sexuals.

Els detinguts han quedat amb llibertat després de passar a disposició judicial del Jutjat d'Instrucció número 4 de Reus.