Tarragona

L'Ajuntament proposa que el nou POUM prevegi el trasllat del Complex Educatiu a Ponent

El consistori proposa que el nou POUM, que s'està elaborant, prevegi el trasllat del Complex Educatiu a la zona de Ponent, entre Campclar i Bonavista. Seria en un espai que ara té us residencial i que l'equip de govern aposta perquè sigui d'equipament educatiu amb zones verdes i lligat a l'Anella Mediterrània.

Redacción

Tarragona | 21.10.2022 09:25

Anella mediterrània
Anella mediterrània | ACN

Aquesta és una de les particularitats del document, que també fixa les zones de creixement d'habitatges per al futur. El conseller de Territori de l'ajuntament, Xavier Puig, ha explicat que el document rebutja "macroprojectes que condicionin o monopolitzin el creixement". "Ens carreguem la idea dels grans 'pelotazos', és un creixement repartit arreu de la ciutat i que omple forats entre el centre i els barris, arreglant les entrades de Tarragona", ha manifestat. A banda, el document també dibuixa que l'Anella Verda creixi 370 hectàrees. També es preveu la transformació de l'N-340 com a eix vital "amb arbrat, ombres, bancs i carril bicicleta".

La setmana que ve l'avanç del POUM passarà per un ple extraordinari. Si els regidors el validen, es sotmetrà a exposició pública durant un termini de trenta dies hàbils, que permetrà que les corporacions, associacions i particulars puguin formular alternatives al planejament previst. Simultàniament al període d’informació pública, l'ajuntament tramet l'avanç amb el document inicial estratègic al Departament de Territori i Sostenibilitat. Posteriorment, s'analitzaran els suggeriments i es proposaran possible rectificacions.

L'aprovació inicial de tot el POUM no es preveu fins passades les eleccions municipals del 2023.