Utilizamos cookies propias y de terceros para mejorar, recoger datos estadísticos y mostrarle publicidad relevante. Si continúa navegando, está aceptando su uso. Puede obtener más información o cambiar la configuración en política de cookies.

Disfruta de la app de Onda Cero en tu móvil.

L'emissora es consolida en el quart lloc a Catalunya

Onda Cero Catalunya obté un nou rècord d'audiència

Incrementa l'audiència de 'La Ciutat', 'Ona esportiva', 'Notícies vespre', 'La Brúixola' i 'Nits de ràdio'.

Onda Cero | Barcelona
| 17/04/2012
Onda Cero Catalunya

Onda Cero Catalunya / Xavi Alba

Segons les dades de l’Estudi General de Mitjans (EGM), l’emissora ha aconseguit un nou record d’audiència, amb 192.000 oients, els millors resultats obtinguts en una primera onada de les tres anuals que es realitzen. Onda Cero ha incrementat els seus oients a Catalunya respecte al mateix període de l’any passat (el primer trimestre, de gener a abril) i també segons les dades del darrer any mòbil (la mitjana dels darrers dotze mesos). L’EGM confirma la tendència a l’alça d’Onda Cero que consolida el seu quart lloc en el rànquing d’emissores generalistes a Catalunya i millora l’audiència de la majoria dels seus programes.


El programa “La Ciutat”, amb Albert Lesan, puja un 7% i millora la seva audiència fins els 30.000 oients a la franja del migdia (12:30h-14h), consolidant-se com un dels espais amb més seguidors de la programació local. Un altre espai que pràcticament dobla la seva audiència és “Ona Esportiva” (15h-16h), amb Albert Arranz, que ascendeix fins els 17.000 seguidors diaris, una de les referències esportives dels migdies a Catalunya. Pel que fa al programa “Els Imperdibles” (19h-20h), el magazine de les tardes d’Onda Cero Catalunya presentat per Llucià Ferrer suma 12.000 oients.

De la seva banda, l’informatiu “Notícies Vespre”, que edita i presenta Robert Calvo a les 20:30h, guanya un 23% de nous oients respecte a l’onada anterior i obté 16.000 oients. També han incrementat la seva audiència de forma important els programes diaris que s’emeten de 21h a 22h i que, amb 18.000 oients, obtenen la xifra record d’aquesta franja horària. Es tracta de la tertúlia esportiva dels dilluns, “La Ronda” amb Albert Lesan; el programa d’actualitat digital dels dimarts, “La Twitertulia” amb Xavier Vidal i Franc Carreras; l’espai d’entrevistes i debat polític dels dimecres, “La Brúixola” amb Xavier Casanovas; el magazine socio-cultural dels dijous, “Pont Barcelona-Madrid” amb Víctor Bottini; i el programa de viatges dels divendres, “Gente Viajera a Catalunya” presentat per Carles Lamelo i dirigit per Esther Eiros. A les matinades de dilluns a divendres, el programa “Nits de ràdio”, també conduït per Carles Lamelo, ha pujat fins els 7.000 seguidors, segons l’EGM.

A Catalunya, el programa estrella de la cadena d’emissores Onda Cero, “Herrera en la Onda”, amb Carlos Herrera, ha obtingut 139.000 oients. “Julia en la Onda” amb Julia Otero ha pujat un 37% i arriba fins els 52.000 oients, la seva millor xifra d’audiència a Catalunya. També l’informatiu nocturn “La Brújula” amb Carlos Alsina suma nous seguidors,  46.000 oients, i “Al Primer Toque” amb Ángel Rodríguez, registra un nou increment i arriba als 27.000.

Al conjunt d’Espanya, Onda Cero és la cadena privada que ha aconseguit els seus millors resultats en els darrers 10 anys. L’emissora segueix augmentant la seva audiència, i reforça la seva segona posició en el rànquing, amb 2.716.000 oients, 262.000  més que l’onada anterior. Destaca la pujada experimentada per la cadena en els seus principals programes: “Herrera en la Onda”, “Julia en la Onda”, “La Brújula”, “Al Primer Toque” i “Te doy mi palabra” amb Isabel Gemio.