Coronavirus

Vergés: “Una quarta onada no és descartable”

La velocitat de propagació del virus ja supera la barrera de l’1 i també puja en cinc punts el risc de rebrot, segons el darrer balanç del Departament de Salut. Paral·lelament, s’han declarat 53 noves morts per coronavirus, mentre que el nombre d’ingressats a les Unitats de Cures Intensives i en planta han disminuït en les darreres 24 hores.

Redacción

Barcelona | 24.02.2021 13:02 (Publicado 24.02.2021 12:56)

Alba Vergés, en una imatge d'arxiu
Alba Vergés, en una imatge d'arxiu | ACN

La Rt creix dues centèsimes fins a situar-se en l’1,01 i el risc de rebrot ho fa cinc punts fins als 273 punts. El Departament de Salut informa de 1.486 nous casos confirmats per PCR o tets d’antígens i de 56 noves morts per Covid-19 en les darreres 24 hores. Respecte en el nombre de pacients ingressats, n’hi ha 1.918 en planta, 55 menys; i 587 a l'UCI, 6 menys.

Vergés descarta una desescalada

Amb aquestes dades sobre la taula, la consellera de Salut, Alba Vergés, adverteix que “una quarta onada no és en cap cas descartable” i fa una crida a respectar al màxim les mesures de seguretat: mascareta, distància social i trobades dins dels grups bombolla.

Aquest dijous el Procicat es reunirà per analitzar l’evolució de la pandèmia a Catalunya i estudiar un eventual relaxament de certes restriccions, però Vergés ja descarta qualsevol desescalada. “No estem en una situació de plantejar una desescalada ni una obertura com ens agradaria”, perquè “les UCIs estan encara molt plenes”.

“Necessitem moltes més vacunes”

El vicepresident amb funcions de president de la Generalitat, Pere Aragonès, per la seva banda, assegura que “necessitem moltes més vacunes”.

“Estem preparats per vacuna de forma massiva a la població i per això necessitem que l’Estat i la Unió Europea resolguin amb celeritat les dificultats en el subministrament de les vacunes”, ha manifestat Aragonès.