INCENDI BADALONA

Tres morts i una vintena de ferits en l'incendi d'una nau ocupada a Badalona

Els testimonis apunten a la caiguda d’una espelma com a possible causa del foc

Redacción

Barcelona | 10.12.2020 09:31

Dos morts i una vintena de ferits en l'incendi d'una nau ocupada a Badalona
Dos morts i una vintena de ferits en l'incendi d'una nau ocupada a Badalona | ONDA CERO

Tres persones han perdut la vida i una vintena més ha resultat ferida, tres crítics i 4 de gravetat, en l'incendi que s'ha registrat aquest dimecres al vespre a Badalona. La xifra de víctimes podria, però, créixer, ja que es desconeix si més persones haurien quedat atrapades a l’interior. De moment, els bombers només han pogut accedir a una part dels edificis afectats a través de drons i gossos, ja que hi ha un alt risc d'esfondrament. De fet, caldrà desenrunar-lo a través d'una empresa especialitzada en una operació que durarà dies.

Nau ocupada

L’edifici portava 12 anys ocupat per persones sense sostres. Segons ha explicat l’alcalde de Badalona, Xavier García Albiol més de 100 persones hi dormien a l’interior i en els darrers temps s’havien produït conflictes amb els veïns. De fet, l’alcalde ha assegurat que des que van entrar al consistori aquesta nau era una de les qüestions que tenien sobre la taula. L'Associació de Veïns de Sant Roc, un barri molt proper al lloc on s'ha produït el sinistre, han explicat a Onda Cero que hi ha dues naus més a la zona en una situació similar.

Des de la Generalitat, el vicepresident en funcions de president, Pere Aragonès, ha avisat que extreure conclusions precipitades seria un error i, a banda de protegir els bombers en la seva tasca, també ha garantit assistència als afectats, persones molt vulnerables, a través dels serveis socials. El Síndic de Greuges també ha anunciat que obrirà una investigació d'ofici sobre l'incendi.