Temas

UPC

L’ACTUALITAT, A FONS

Cada vegada viurem més pluges torrencials

Ho diu Daniel Sempere, director del Centre de Recerca Aplicada en Hidrometeorologia de la UPC, que ens explica la relació que hi ha entre el canvi climàtic i l'augment en la freqüència d'aquest fenomen.

ELS PROTAGONISTES DE L'ACTUALITAT

Catalunya arribarà a Mart el 2020

Al juliol de 2020 salparà cap a l'espai la missió Mars2020, de la NASA, amb l'objectiu de trobar proves que demostrin que mai hi va haver vida al planeta vermell. En aquesta missió hi han participat investigadors catalans. El grup de recerca en micro i nanotecnologies de la Universitat Politècnica de Catalunya ha dissenyat, fabricat i calibrat el sensor de vent de l'instrument MEDA, que viatjarà al 2020 per poder fer cròniques marcianes. N'hem parlat amb un dels responsables del projecte.

LES HISTÒRIES DE LA VIDA

La Brúixola 05/07/2019

Avui hem berenat amb l'actor Tian Lara, que ens ha presentat l'espectacle 'El anticoach', un monòleg que farà tots els dissabtes de juliol al Teatre del Raval de Barcelona. Hem preguntat a les persones que ens escolten a qui voldrien clonar, ara que es compleixen 23 anys del cas de l'ovella Dolly. A més, hem enraonat amb el membre del grup de recerca de la UPC que ha participat a la missió 'Mars2020' de la Nasa. Tot plegat en un programa en el que hem explicat el darrer atac contra els menors migrants que estan sota tutela de la Generalitat. I hem parlat amb una d'aquestes joves i amb un dels monitors que els atén.