Temas

tradició

MÁS DE UNO VILANOVA, L'ACTUALITAT DEL GARRAF I L'ALT PENEDÈS A ONDA CERO

Es consolida la tradició del pubillatge a Vilanova amb la proclamació de Judit Fort i Marco Fuentes com a Pubilla i Hereu

L'actualitat informativa del Garraf i l'Alt Penedès, amb Núria Mora. Entrevista amb Marco Fuentes que el passat 16 d'abril va ser proclamat Hereu de Vilanova, mentre Judit Fort va ser proclamada Pubilla de Vilanova. Ens explica què suposa per a ell aquest nomenament i en quin estat es troba el pubillatge al territori.

PROGRAMA D'ONDA CERO LLEIDA AMB NÚRIA MORA

La Ciutat Lleida 02/02/2023

Programa complet de La Ciutat Lleida, amb Núria Mora. Actualitat de Lleida i comarques, comentem la jornada del Dia Mundial del Càncer que es celebra a Lleida. Remeis naturals amb el naturòpata Albert Rami. Entrevista amb Josep Mª Pujol, president de l'Associació Blaus Lleida en motiu de la Mare de Déu del Blau i els petits plaers amb Marta Romera.

LA CIUTAT LLEIDA, AMB NÚRIA MORA

La festa de les Blaus

Aquest 2 de febrer es celebra a Lleida la festa de la Mare de Déu del Blau, una festivitat que impulsa des de fa 14 anys l'Associació Blaus Lleida i que comença aquest dijous a la tarda amb l'ofrena de llums i flors i seguirà aquest divendres amb un concert solidari. En parlem amb Josep Mª Pujol, president de l'Associació Blaus Lleida que també ens parla del treball de difusió i divulgació que estant fent per donar a conèixer la Verge del Blau.

MADE IN JAPAN, AMB RAMON SOLER-PADRÓ

Els Ainu, els primers japonesos.

Jonathan López-Vera t’introduirà a la cultura dels Ainu, el poble indígena del Japó que acaba de veure reconeguda i protegida la seva cultura per part del govern japonès.

LA CIUTAT, AMB JOSEP PUIG

BAR OMAR: Les millors braves de la Ciutat

Potser no es tant conegut com el Tomás de Sarrià però l'Omar, a Sant Gervasi, serveix unes de les millors patates braves de la capital catalana. També son conegudes les croquetes i l'ensaladilla russa. L'Omar reivindica el seu bar com un local tradicional i a l'hora modern dins la cuina de barri. Un cop al més fa un maridatge amb vi per 12 començals.

LA CIUTAT, AMB JOSEP PUIG

RECEPTES DE PLATS DE SEMPRE

Ana Vega Pérez, l’escriptora Ana Vega Pérez de Arlucea, ens ha parlat de la cuina dels anys setanta i vuitanta a Espanya per reivindicar la importància dels plats més tradicionals... Uns plats que recull en el llibre: Cocina Viejuna o de cómo pasó España de la comida en blanco y negro a la gastronomia en technicolor