Temas

TERCERA EDAT

LA GRAN BRÚIXOLA

L'Observatori de la Dependència neix amb vocació de futur

L'Associació Catalana de Recursos Assistencials ha presentat aquest dimarts el nou Observatori de la Dependència, un espai d'anàlisi, investigació i innovació sobre el sector de l'atenció a la gent gran orientat a la presa de decisions. N'hem parlat amb la seva presidenta, la Cinta Pascual.

LA GRAN BRÚIXOLA

Catalunya té una gent gran meravellosa!

Com cada dimarts, ha vingut al programa en Miguel Cáceres, que ens porta les històries de la gent gran de Catalunya. Avui, amb motiu del final de temporada radiofònica, ens ha fet un recull del bo i millor del què hem explicat al llarg dels darrers 10 mesos. Ha estat un moment molt divertit, però també extraordinàriament emotiu.

LA GRAN BRÚIXOLA

Mai no és tard per anar a la universitat

Com cada dimarts, ha vingut al programa en Miguel Cáceres, que ens porta les històries de la gent gran de Catalunya. Avui ens ha portat un programa d'estudis que les persones de més de 55 anys poden portar a terme a la Universitat Central de Catalunya, a Manresa. Aquest programa

LA GRAN BRÚIXOLA

Del balneari a la platja: l'Espanya de l'IMSERSO

En Miguel Cáceres ha vingut un dimarts més amb 'La gran Brúixola' a les mans. Avui l'ha fet girar per saber cap a quin indret se n'anirà la gent gran de Catalunya aquest estiu. Hem volgut posar en valor els famosos viatges de l'IMSERSO, que ajuden tanta gent a sortir de casa i passar-s'ho bé. Des de Benidorm fins a un balneari de Teruel, passant per la Costa del Sol: aquests són els destins principals dels catalans i de les catalanes de la tercera edat.

LA GRAN BRÚIXOLA

Firagran torna a convocar la gent gran activa de Catalunya

En Miguel Cáceres ha vingut com cada dimarts per explicar-nos les històries de les persones de la tercera edat. Avui ens porta la convocatòria de 'Firagran', un esdeveniment que se celebra anualment a Barcelona i que és únic a Europa. La primera edició del Saló de la Gent Gran de Catalunya es va inaugurar el 1999, coincidint amb l'any Internacional de la Gent Gran, i continua dempeus a dia d'avui.

LA GRAN BRÚIXOLA

A Barcelona, es pot ser artista de circ a la tercera edat

En Miguel Cáceres ens ha portat un dimarts més les històries de la gent gran de Catalunya, que avui passen pel districte de Nou Barris, a Barcelona. Allà hi ha un taller de circ per a gent de la tercera edat. Els seus integrants ens han explicat com estan vivint aquesta experiència.

LA GRAN BRÚIXOLA

La conducció en la tercera edat, a debat

Avui en Miguel Cáceres ens ha portat la veu del carrer. D'aquelles homes i dones majors de 70 anys que en alguns casos han deixat de conduir i en altres encara es veuen valentes i valents per agafar el volant. Hem parlat d'aquest debat amb el RACE, que ens ha posat llum sobre la idoneïtat de posar el peu a l'accelerador quan les facultats van minvant.