Temas

samurái

La voz de los cuentos

El Samurái

Cristina Rodríguez pone voz a este cuento encontrado en el libro de Ramiro Calle `Los mejores cuentos espirituales de Oriente y Occidente´.

juan antonio cebrián

Pasajes de la Historia: Samurai

Viajamos a Japón de la mano de Juan Antonio Cebrián, que en Pasajes de la Historia de 'La rosa de los vientos', nos habla de los caballeros samuráis. "La muerte es una puerta para una vida muy digna", es el lima de estos "servidores".

EL PROGRAMA DE CULTURA JAPONESA D’ONDA CERO CATALUNYA

Made in Japan – Els orígens dels samurai, el canvi climàtic al Japó i la pintura Ukiyo-e de Hokusai

Per aprendre llengua, tradicions, cultura i actualitat sobre Japó no trobareu millor programa a la radio. Per començar escoltaràs al David Saurí, Professor de Geografia d'Àsia al Grau d'Estudis d'Àsia Oriental (UAB), per a saber de quina manera afronta el Japó la crisis climàtica del planeta, quins són els seus mètodes de reciclatge i tractament de residus, així com la seva política energètica. ¿Saps quin és l’origen de la paraula samurai o quin era el paper original d’aquests famosos guerrers? Doncs a la tertúlia Izakaya, el Jonathan López-Vera, doctor en història del Japó, et donarà tots els detalls de com va néixer una de les classes militars més famoses del món i com, lluny del que avui en dia es pensa, la seva arma preferida durant molts segles no era la espasa, sinó l’arc. Comptarem també amb el David Almazán, doctor en història de l’art i especialista en art japonès, qui ens presentarà el seu darrer llibre, dedicat al pintor Hatsushika Hokusai i les famoses 36 vistes del mont Fuji, Una magnífica oportunitat per a descobrir la obra d’un dels pintors més influents del país del sol naixent. Esteu llestos? Comencem! Hajimemashou!

MADE IN JAPAN, AMB RAMON SOLER-PADRÓ

HJAPON, una immobiliària amb esperit samurai

Entrevistarem a Marcelo Japón, un dels pocs descendents dels japonesos que varen establir-se a Coria del Rio al segle XVI, però que ara viu a Catalunya i ha dut la cultura samurai al seu negoci, una agència immobiliària inspirada en els valors del Bushido. Vols saber com va sorgir aquesta idea? Doncs para l’orella!

MADE IN JAPAN, AMB RAMON SOLER-PADRÓ

El Samurai de Moçambic i els primers europeus en arribar al Japó

Us podeu creure que en plena època dels samurais hi hagués un samurai negre? Doncs és ben veritat, Jonathan López-Vera serà l’encarregat de explicar-nos com va succeir això i quins van ser els primers europeus en trepitjar terres japoneses. Sens dubte una tertúlia plena d’històries d’aventures trepidants!

EL PROGRAMA DE CULTURA JAPONESA D’ONDA CERO CATALUNYA

Made in Japan – Los Japón, a la ficció i a la realitat, i un samurai de Moçambic

Per aprendre llengua, tradicions, cultura i actualitat sobre Japó no trobareu millor programa a la radio. En aquesta ocasió i aprofitant la ocasió de l’estrena aquest divendres 28 de la peli “Los Japón”, entrevistarem a Dani Rovira i a la resta de l’equip que han fet possible aquesta divertida comèdia, que portarà a Paco, el personatge que interpreta Dani, a ser el nou Emperador del Japó. També tindràs la oportunitat de xerrar amb el Jonathan López- Vera, qui ens explicarà qui van ser els primers europeus en arribar al Japó, o Cipango com l’anomenàvem llavors, com també aprendràs qui va ser Yasuke, el primer Samurai de Moçambic. Per acabar, Marcelo Japón, descendent directe dels primers japonesos en arribar a la península al segle XVII, ens explicarà els orígens del seu cognom i com, a Catalunya, segueix aquesta estirp Hispano-Japonesa. Esteu llestos? Comencem! Hajimemashou!

MADE IN JAPAN, AMB RAMON SOLER-PADRÓ

Encara no fa 200 anys que van desapareixer els Samurai!

Xerrarem amb el nostre historiador de capçalera, el Jonathan López-Vera per a que coneguis d’aprop els darrers temps de la classe guerrera més famosa, els samurai. Un final no gaire gloriós per a una figura que encara avui marca el caràcter japonès.

MADE IN JAPAN, AMB RAMON SOLER-PADRÓ

El ritual del Samurai, cosmètica per al guerrer urbà.

La Jennifer Douville ens desvetlla el meravellós món de la cosmètica de Rituals, una empresa que ha creat una línia pensada per al públic masculí, inspirant-se en el ritual de preparació per al combat dels guerres més famosos del Japó, els Samurai. Tanmateix compten amb altres productes d’inspiració nipona, no te’ls pots perdre!

MADE IN JAPAN, AMB RAMON SOLER-PADRÓ I CLARA BASSOLS

Samurai – Cultura, tradició i mite

Si vols saber més sobre els guerrers més famosos del Japó, quines eren les seves costums, com fou la seva veritable història, i quins són els valors que cal preservar de la seva cultura, no pots perdre’t aquesta secció del programa. L’historiador Jonathan López-Vera i l’expert en arts marcials samurai Carmelo Rios seran els millors guies.

Made In Japan 13/12/2018

Made In Japan 13/12/2018

En aquesta edició del Made in Japan amb Ramon Soler-Padró i Clara Bassols començarem per descobrir la revolució tecnològica que genera Nissan no només en conducció intel·ligent, també en energia renovable. Aprendràs un munt de coses sobre els samurai, i coneixeràs també els valors que han arribat fins als nostres dies. També gaudiràs d’un “bany de bosc”, sí has sentit bé, Shinrin Yoku en Japonès, la darrera tendència en relaxació i salut. Al final del programa el Jorge Lasheras ens explicarà com funcionen les relacions empresarials al Japó i molt especialment amb empreses de casa nostra.