Utilizamos cookies propias y de terceros para mejorar, recoger datos estadísticos y mostrarle publicidad relevante. Si continúa navegando, está aceptando su uso. Puede obtener más información o cambiar la configuración en política de cookies.

Disfruta de la app de Onda Cero en tu móvil.

Temas

samurái

 • Made in Japan

  EL PROGRAMA DE CULTURA JAPONESA D’ONDA CERO CATALUNYA

  Made in Japan – Els orígens dels samurai, el canvi climàtic al Japó i la pintura Ukiyo-e de Hokusai

  Per aprendre llengua, tradicions, cultura i actualitat sobre Japó no trobareu millor programa a la radio. Per començar escoltaràs al David Saurí, Professor de Geografia d'Àsia al Grau d'Estudis d'Àsia Oriental (UAB), per a saber de quina manera afronta el Japó la crisis climàtica del planeta, quins són els seus mètodes de reciclatge i tractament de residus, així com la seva política energètica. ¿Saps quin és l’origen de la paraula samurai o quin era el paper original d’aquests famosos guerrers? Doncs a la tertúlia Izakaya, el Jonathan López-Vera, doctor en història del Japó, et donarà tots els detalls de com va néixer una de les classes militars més famoses del món i com, lluny del que avui en dia es pensa, la seva arma preferida durant molts segles no era la espasa, sinó l’arc. Comptarem també amb el David Almazán, doctor en història de l’art i especialista en art japonès, qui ens presentarà el seu darrer llibre, dedicat al pintor Hatsushika Hokusai i les famoses 36 vistes del mont Fuji, Una magnífica oportunitat per a descobrir la obra d’un dels pintors més influents del país del sol naixent. Esteu llestos? Comencem! Hajimemashou!

 • Made In Japan amb Ramon Soler- Padró

  EL PROGRAMA DE CULTURA JAPONESA D’ONDA CERO CATALUNYA

  Made in Japan – Los Japón, a la ficció i a la realitat, i un samurai de Moçambic

  Per aprendre llengua, tradicions, cultura i actualitat sobre Japó no trobareu millor programa a la radio. En aquesta ocasió i aprofitant la ocasió de l’estrena aquest divendres 28 de la peli “Los Japón”, entrevistarem a Dani Rovira i a la resta de l’equip que han fet possible aquesta divertida comèdia, que portarà a Paco, el personatge que interpreta Dani, a ser el nou Emperador del Japó. També tindràs la oportunitat de xerrar amb el Jonathan López- Vera, qui ens explicarà qui van ser els primers europeus en arribar al Japó, o Cipango com l’anomenàvem llavors, com també aprendràs qui va ser Yasuke, el primer Samurai de Moçambic. Per acabar, Marcelo Japón, descendent directe dels primers japonesos en arribar a la península al segle XVII, ens explicarà els orígens del seu cognom i com, a Catalunya, segueix aquesta estirp Hispano-Japonesa. Esteu llestos? Comencem! Hajimemashou!

 • Made In Japan amb Ramon Soler- Padró i Clara Bassols

  Made In Japan 13/12/2018

  Made In Japan 13/12/2018

  En aquesta edició del Made in Japan amb Ramon Soler-Padró i Clara Bassols començarem per descobrir la revolució tecnològica que genera Nissan no només en conducció intel·ligent, també en energia renovable. Aprendràs un munt de coses sobre els samurai, i coneixeràs també els valors que han arribat fins als nostres dies. També gaudiràs d’un “bany de bosc”, sí has sentit bé, Shinrin Yoku en Japonès, la darrera tendència en relaxació i salut. Al final del programa el Jorge Lasheras ens explicarà com funcionen les relacions empresarials al Japó i molt especialment amb empreses de casa nostra.