Temas

Premi Ramon Llull

PROGRAMA D'ONDA CERO LLEIDA AMB NÚRIA MORA

La Ciutat Lleida 30/03/2023

Programa complet de La Ciutat Lleida, amb Núria Mora. Entrevista amb l'historiador i periodista Andreu Claret, que ens presenta la seva última novel·la París érem nosaltres, guanyadora del Premi Ramon Llull. Seguim amb els remeis naturals de naturòpata Albert Rami i obrim una finestra al món per viatjar als països del Deep South dels Estats Units amb Joan Ramon Zaballos.

LA CIUTAT LLEIDA, AMB NÚRIA MORA

'París érem nosaltres', la novel·la que omple els silencis de la història familiar d'Andreu Claret

El periodista i escriptor Andreu Claret passa pels micròfons de La Ciutat Lleida per parlar-nos de la seva última novel·la, el tancament d'un cicle sobre la Guerra Civil, 'París érem nosaltres' (Columna). novel·la amb què ha guanyat el Premi Ramon Llull. Explica la història del seu pare, Andreu Claret Casadesús, un fill de rabassaires nascut a Súria que al llarg de la seva vida es va obrir camí i superar diverses adversitats en contexts de Guerra Civil, exili a França i la posterior ocupació alemanya en el marc de la Segona Guerra Mundial. Un viatge reparador que ha servit a l'autor ha omplir els silencis de la història familiar.

PROGRAMA D'ONDA CERO LLEIDA AMB NÚRIA MORA

La Ciutat Lleida 17/03/2022

Programa complet de La Ciutat Lleida, amb Núria Mora. Entrevistem a l'escriptora Empar Moliner que aquest dijous presenta a Lleida Benvolguda, novel·la guanyadora del Premi Ramon Llull. Seguim amb els petits plaers, amb la dietista integrativa Marta Romera, i l'actualitat del món audiovisual amb Miki de Santiago.

LA CIUTAT LLEIDA, AMB NÚRIA MORA

‘Benvolguda’ d'Empar Moliner, un viatge entre la intuïció i la clarividència a partir dels 50 anys

L'escriptora Empar Moliner ha guanyat el Premi Ramon Llull amb la seva darrera novel·la Benvolguda que aquest dijous presenta a Lleida. Ha passat pels micròfons de La Ciutat Lleida per explicar-nos la història de la Remei, una dona de 50 i pocs anys, esposa i mare feliç amb el carnet oficial de menopàusica, que des del seient del darrere del cotxe s'adona que el seu marit, que condueix, s'enamorarà de la copilot, una jove violinista amb qui ha d'assajar. Una història de realitat quotidiana i poca redempció.

PROGRAMA D'ONDA CERO LLEIDA AMB NÚRIA MORA

La Ciutat Lleida 29/03/21

Podcast complet del programa La Ciutat Lleida, amb Núria Mora. Actualitat de Lleida i comarques. Comentem els resultats esportius del cap de setmana amb David Bachiller. Entrevista amb Gerard Quintana, que demà presenta a Lleida la seva novel·la "L'home que va viure dues vegades", guanyadora del Premi Ramon Llull.

PROGRAMA D'ONDA CERO LLEIDA AMB NÚRIA MORA

La Ciutat Lleida 18/03/20

Podcast complet de La Ciutat Lleida amb Núria Mora. En el programa d'avui parlem de la darrera actualitat del Coronavirus a les comarques de Lleida, els oïents ens expliquen com viuen el confinament. Entrevista amb Núria Pradas, que ens parla de la seva novel·la "Tota una vida per recordar", guanyadora del Premi Ramon Llull i lectures de confinament amb Marta Planes, a més de l'agenda virtual de confinament.

EL BERENAR DE LA BRÚIXOLA

Disney no era un món per a dones... fins que ho va ser!

Avui ha vingut a berenar amb nosaltres l'escriptora Núria Pradas, que és la darrera guanyadora del Premi Ramon Llull de les lletres, el més ben dotat en català. Se l'ha emportat per haver explicat la història de Sophie Simmons, la qual amb només setze anys va deixar la seva família a Nova York l’any 1932 per anar a Los Angeles perseguint el seu gran somni: treballar com a animadora de dibuixos a Disney Studios. Allà va descobrir que ella no estava ben vista pel simple fet de ser dona.

LES HISTÒRIES DE LA VIDA

La Brúixola 24/01/2020

Avui hem celebrat el 30 aniversari d'Antena 3, hem fet màgia amb Pablo Barán i hem repartit faves amb en David Cervelló... i la Glòria (Serra). A més, hem anat fins a El Vendrell per parlar amb el seu alcalde de la mà de Pablo Alcaraz. I hem parlat amb Núria Pradas, darrer Premi Ramon Llull. Al final, hem cridat allò de 'Que no arribi dilluns!'

Dimecres 10/04/19

La Ciutat Lleida

La Ciutat Lleida, amb Núria Mora. Entrevista amb Rafel Nadal que ens presenta "El fill de l'italià", novel·la guanyadora del Premi Ramon Llull. Rami remeis i coneixem els carrers de Lleida amb Joan Ramon González.

EL BERENAR DE LA BRÚIXOLA

Un home uneix Roma amb Caldes de Malavella

Avui ha vingut a berenar amb nosaltres el periodista i escriptor Rafel Nadal, darrer Premi Ramon Llull de les lletres, que ens ha presentat 'El fill de l'Italià'. Una novel·la que explica una història amb el mar Mediterrani de fons. És el viatge a la recerca de la pròpia identitat per part d'en Mateu, el protagonista real de la història. Tot plegat, amb l'amor com a fil conductor.