Temas

Octavio Salazar

EL BERENAR DE LA BRÚIXOLA

És imprescindible que els homes trenquin amb la masculinitat tòxica perquè la societat avanci

Avui han vingut a berenar a #LaBrúixola dos homes que fa molt de temps que batallen, cadascú en la seva especialitat, per fer d'aquesta una societat millor. I el què fan és promoure el feminisme i els comportaments correctes amb elles, les dones. I amb tot plegat, aconsegueixen que molts altres homes en prenguin nota. Ha estat una tarda deliciosa amb les arguments i la música d'Alessio Arena i Octavio Salazar.

LES HISTÒRIES DE LA VIDA

La Brúixola 09/03/2020

Avui hem començat aquesta setmana temàtica de dones imprescindibles repassant entre 3 homes els deures que elles, les dones, ens han deixat aquest diumenge sobre la taula. En Robert Calvo ha rebut per a berenar l'Octavio Salazar i l'Alessio Arena. A més, hem escoltat la guanyadora del Premi Ramon Llull de les lletres, que avui ha recollit el guardó. La Georgina Boixereu i en Gerard Sanz ens han explicat les notícies del dia i hem explicat què es cou al festival Curtcircuit.

EL BERENAR DE LA BRÚIXOLA

Si no s'és feminista, no s'és demòcrata

Avui hem berenat amb Octavio Salazar, que ens ha presentat el seu llibre #WeToo (Planeta), una autèntica brúixola per aquells que van perduts encara amb el feminisme. En aquest llibre, Salazar repassa els micromasclismes que exercim dia a dia i també pentina a tots aquells masclistes recalcitrants que tenen comportaments denunciables. A més, posa de relleu que entre els més joves es manté viva la discriminació, sobretot per l'auge de certs discursos polítics.

LES HISTÒRIES DE LA VIDA

La Brúixola 08/03/2019

Avui hem berenat amb Octavio Salazar, que ens ha presentat el seu llibre #WeToo, una autèntica brúixola per aquells que van perduts encara amb el feminisme. Així hem volgut commemorar el Dia Internacional de les Dones, que és aquest 8 de març. Hem parlat amb l'advocada i economista María José Tarancón, que ens ha explicat com les dones no poden arribar als llocs de responsabilitat en moltes empreses. I hem entrevistat la directora de l'Institut Català de les Dones Núria Balada. Amb en Marc Navarro hem resumit l'actualitat d'aquest dia.

ENTREVISTA EN JULIA EN LA ONDA

Octavio Salazar: "La paternidad o maternidad es un proyecto de vida o un sueño, pero jurídicamente no es un derecho"

Octavio Salazar es profesor titular de Derecho Constitucional de la Universidad de Córdoba, y en Julia en la onda nos presenta su libro 'La gestación para otros'. En esta obra trata un tema que para él es eufemístico, la gestación subrogada. Explica que "la paternidad o maternidad es un proyecto de vida o un sueño pero jurídicamente no es un derecho". Salazar comenta que "todo lo que tiene que ver con el cuerpo humano está fuera del tráfico mercantil y por tanto prohibido". Y cree que "la gestación subrogada nos vuelve a poner sobre la mesa el paradigma de cómo entendemos el cuerpo de las mujeres".

JULIA EN LA ONDA

Hombres feministas: "El feminismo no es cosa sólo de mujeres; es cosa de hombres y de mujeres"

Hablamos con el profesor Octavio Salazar y con Nuria Coronado, autora del libro ‘Hombres por la igualdad’, para hablar de los hombres que pelean por la igualdad y por el feminismo. Cometan la importancia de que los hombres den el paso a la igualdad de género, ya que las mujeres siguen sufriendo esos abusos diariamente. “Esta revolución tiene que venir también desde el mundo de las emociones”. "Los hombres de verdad son los que nos miran de igual a igual y no los que pretenden que agachemos la cabeza y dejemos de soñar".