Temas

MERCAT

REINA, QUÈ ET POSO?

Barcelona té 43 mercats que alimenten i vesteixen tota la capital

Avui a la secció 'Reina, què et poso?' hem tingut informació sobre els mercats de Barcelona de primera mà. Ens l'ha ofert la regidora de la matèria Montserrat Ballarín. Amb ella hem fet un viatge per les obres dels diferents mercats de la ciutat i també ens ha explicat l'aposta de l'equip de govern per renovar-los progressivament. Enguany ja hi ha invertit més d'onze milions.

ENQUESTA

Et sembla bé que l’Ajuntament de Barcelona crei un mercat per als manters?

L’Ajuntament de Barcelona està buscant una ubicació on crear un mercat per als manters de la ciutat. Mentrestant, el consistori ha creat una cooperativa, formada per una quinzena de manters, perquè puguin fer venda ambulant en diferents fires o mercats itinerants i mostres de comerç al carrer.

La intenció de l’Ajuntament es que la cooperativa, anomenada Diomcoop, s'ampliï a una quarantena de manters que podran seguir la seva activitat mitjançant la venda de productes de comerç just, artesania, bisuteria, productes africans, de proximitat, roba ‘outlet’ i fins i tot menjar preparat. L’objectiu, segons el govern municipal d’Ada Colau, es que la creació d’aquest mercat per al col·lectiu dels manters serveixi per a la seva integració socioeconòmica. La idea es que funcioni només els caps de setmana i aculli unes 60 parades. D’aquesta manera, l’activitat dels manters passaria a ser legal ja que tots els venedors formarien part d’aquesta cooperativa que serviria per regularitzar la venda il·legal existent al centre de Barcelona i a moltes poblacions turístiques del litoral català.

Alguns dels llocs que podrien acollir el mercat son la Plaça Margarida Xirgu, a Montjuïc, l’esplanada de la fundació Mies van der Rohe, també a Montjuïc, el parc de la Espanya Industrial, a Sants, o el parc del Maresme, al front marítim.

El projecte, amb un cost de 800.000 euros, ja ha provocat les crítiques de les associacions de comerciants que dubten que la mesura sigui efectiva per evitar la presència del top manta als carrers. A més, adverteixen que el projecte municipal pot provocar un efecte crida que porti més manters a la ciutat.

Què opines? Creus que es una bona mesura? Servirà per reduir la venda ambulant il·legal o pot provocar un efecte crida? La solució es policial o sociolaboral?

Participa i escolta totes les opinions al programa 'La Ciutat' amb Albert Lesan, de dilluns a divendres de 12.30 a 14h.