Temas

Lleida

PROGRAMA D'ONDA CERO LLEIDA AMB NÚRIA MORA

La Ciutat Lleida 16/03/2023

Programa complet de La Ciutat Lleida, amb Núria Mora. A l'Estat de Salut aquesta setmana coneixem l'activitat que desenvolupa l'Associació de Celíacs de Catalunya i en parlem amb la Irene Puig, que n'és la portaveu. Seguim amb el regidor de Cultura, Ciutat i Transició Ecològica a la Paeria Jaume Rutllant que ens parla sobre la Jornada de renaturalització de ciutats que es fa aquest dijous a Lleida i les recomanacions literàries de l'escriptora i blogger Marta Planes.

LA CIUTAT LLEIDA, AMB NÚRIA MORA

El repte de renaturalitzar Lleida buscant l'equilibri amb la sequera i l'adaptació al canvi climàtic

Aquest dijous tindrà lloc a Lleida la jornada La renaturalització de ciutats intermèdies, una jornada que al llarg del matí reunirà diversos experts i testimonis d'altres ciutats per debatre els criteris que cal tenir en compte en la renaturalització de les ciutats. A La Ciutat Lleida en parlem amb Jaume Rutllant, regidor de Cultura, Ciutat i Transició Ecològica, que ens comenta també algunes de les accions que es treballaran a Lleida, al Parc de les Basses, al Turó de la Seu Vella, al costat del Camp d'Esports o al barri de Cappont.

ESTAT DE SALUT

El greuge econòmic de la cistella de la compra de les persones amb celiaquia

A l'Estat de Salut d'aquesta setmana parlem amb la portaveu de l'Associació de Celíacs de Catalunya, Irene Puig que ens parla dels més de 40 anys d'activitat de l'Associació que va néixer fins i tot quan la celíaquia no tenia encara nom. Des de llavors han treballat intensament per explicar en què consisteix la malatia i per reivindicar ajudes econòmiques pels aliments sense gluten, tant al Parlament de Catalunya com al Congrés dels Diputats. Gràcies a ajudes i convenis amb administracions fan diverses accions de sensibilització i també una tasca d'acreditació d'establiments de restauració que disposen d’oferta gastronòmica sense gluten d’elaboració pròpia i seguint els protocols per garantir la seguretat alimentària de les persones celíaques.

PROGRAMA D'ONDA CERO LLEIDA AMB NÚRIA MORA

La Ciutat Lleida 14/03/2023

Programa complet de La Ciutat Lleida, amb Núria Mora. Aquest cap de setmana es celebra a Mollerussa la 150a edició de la Fira de Sant Josep, i en parlem amb l'alcalde i president de l'ens firal Marc Solsona. Seguim parlant de l'espectacle de la floració i les imatges que podem captar amb el fotògraf Toni Prim i l'espai de cuina i gastronomia amb Gabriel Jové.

LA CIUTAT LLEIDA, AMB NÚRIA MORA

Tot a punt per la 150a Fira de Sant Josep de Mollerussa que estrena nova distribució firal

La Fira de Sant Josep de Mollerussa commemora aquest any la 150a edició que obrirà portes aquest divendres fins diumenge. A La Ciutat Lleida en parlem amb l'alcalde i president de Fira de Mollerussa Marc Solsona, que ens parla de com s'està preparant aquest aniversari, amb diversos actes institucionals i la recuperació de les jornades tècniques, en un moment en què tots els temes del sector agrari es posaran sobre la taula, des de la sequera, l'emergència cinegètica o la crisi de preus.

PROGRAMA D'ONDA CERO LLEIDA AMB NÚRIA MORA

La Ciutat Lleida 13/03/2023

Programa complet de La Ciutat Lleida, amb Núria Mora. Actualitat de Lleida i comarques. Repassem els resultats de la jornada esportiva del cap de setmana amb la tertúlia, en companyia de David Bachiller i Miquel Àngel Poch.

PROGRAMA D'ONDA CERO LLEIDA AMB NÚRIA MORA

La Ciutat Lleida 10/03/2023

Programa complet de La Ciutat Lleida, amb Núria Mora. Repassem l'agenda del cap de setmana amb les activitats culturals a Lleida i comarques. Seguim amb els Guardians del misteri, amb l'historiador Enric Sabarich i l'actualitat a les xarxes socials amb Postureig de Lleida.

LA CIUTAT LLEIDA, AMB NÚRIA MORA

Guardians del misteri: Joseph Rhine, l'introductor de la parapsicologia al món universitari

Aquesta setmana als Guardians del misteri, l'historiador Enric Sabarich ens parla de Joseph Rhine, que va ser l'encarregat i pioner d'introduir el concepte de la parapsicologia, telepatia i clarividència com una rama de la psicologia, entrant d'aquesta manera al món acadèmic i de la universitat i establint-se com uns estudis reglats dins del sistema universitari.