Temas

La càpsula del temps

LA CÀPSULA DEL TEMPS

Els toros van començar a entrar a Barcelona per La Monumental

Avui en Jaume Mas i Roma ha portat la seva càpsula del temps més d'un segle enrere per explicar-nos la inauguració de la plaça de toros La Monumental a Barcelona. Aquesta va ser la primera plaça a la capital catalana, després d'ella va arribar Arenas de Barcelona, ara reconvertida en un centre comercial.

LA CÀPSULA DEL TEMPS

Guillermina Motta va renovar el cuplet i va ser una 'nena' entremaliada

Guillermina Motta va néixer a Barcelona un 26 de febrer de 1942. Ha estat cantautora i intèrpret de cançons, locutora de ràdio i també ha fet d'actriu al cinema. Va ser plenament en el moviment de la Nova Cançó. El 1964 va entrar als Setze Jutges i va publicar el primer senzill. Al 1970 va tocar l'èxit més gran cantant 'Remena, nena'. Avui n'hem celebrat l'aniversari de la mà d'en Jaume Mas i Roma.

LES HISTÒRIES DE LA VIDA

La Brúixola 25/02/2020

Avui hem volgut abordar com informem els mitjans de comunicació sobre el coronavirus i quina responsabilitat podem arribar a tenir en l'alarmisme entre la població. Ha vingut a berenar amb nosaltres la cantant catalana Maria Rodés. A més, hem parlat amb l'Associació Benestar i Desenvolupament sobre la solitud que pateixen les persones grans. I hem anat fins a Itàlia per saber l'última hora de la Champions. Amb tot, en Jaume Mas i Roma ens ha destacat la llei del divorci que Espanya va tenir durant la Segona República.

LA CÀPSULA DEL TEMPS

Zorrilla va escriure 'Don Juan Tenorio', però el donjoan era ell

En Jaume Mas i Roma ens ha portat la seva càpsula del temps, que ha viatjat fins al 1817. El 21 de febrer d'aquell any va néixer José Zorrilla i Moral a Valladolid. Va conrear tots els gèneres poètics: la lírica, l'èpica i la dramàtica. En la seva obra dramàtica ofereix tres peces fonamentals: El zapatero y el rey, Don Juan Tenorio i Traidor, inconfeso y mártir. Amb tot, també hem recordat Miguel de Unamuno.

HABLA, PUEBLO, HABLA

El Barça, els seus estadis i els seus presidents són part de les nostres vides

Avui hem preguntat a l'audiència de #LaBrúixola quin és el pitjor i el millor president de la història del Barça. Ho hem fet amb motiu del ja conegut com a 'Bartugate', que aquests dies afecta l'actual president Josep Maria Bartomeu. Amb tot, en Jaume Mas i Roma ens ha explicat com han evolucionat els diferents estadis del club al llarg del darrer segle. I també els himnes!

LES HISTÒRIES DE LA VIDA

La Brúixola 19/02/2020

Avui hem preguntat a les persones que ens escolten quin ha estat el millor i el pitjor president del Barça, ara que tenim al damunt el 'Bartugate'. Ha vingut a berenar en Toti Soler, que ens ha presentat les darreres melodies que ha tocat amb la seva guitarra clàssica. I en Lluís Soler ens ha obert l'agenda per tal que hi apuntem els concerts que estan per venir. Tot plegat ho hem completat amb l'actualitat d'aquest 19 de febrer, que ens deixa a les portes del Dia Mundial De La Justícia Social.

LES HISTÒRIES DE LA VIDA

La Brúixola 13/02/2020

Avui hem celebrat el Dia Mundial de la Ràdio amb la nostra audiència, que ens ha explicat allò que més els agrada i també el què els agradaria fer en aquesta ràdio. Hem berenat amb Ana Merino, escriptora i darrera guayadora del Premio Nadal 2020 i hem fet tertúlia política amb representants dels diferents partits catalans. Amb la Georgina Boixereu hem glossat la figura de Javier Bardem, primer actor espanyol en guanyar un Oscar.