Temas

inhabilitación

La inhabilitació del cap de l'executiu català

Torra ja no és president de la Generalitat

Per unanimitat, l’alt tribunal confirma l’any i mig d’inhabilitació per a càrrec públic de Quim Torra en considerar que ha desobeït de forma reiterada i obstinada el mandat de la JEC.

El procés judicial contra el president de la Generalitat

Quim Torra rebutja convocar eleccions abans de la decisió del Suprem

Després de la vista al Tribunal Suprem, el president de la Generalitat, Quim Torra, ha culpat l'Estat de la seva possible inhabilitació i ha deixat clar que no avançarà les eleccions per aquest motiu: "No seré jo qui, en aquest moment tan crític del país, l'aboqui a una cursa electoral irresponsable que paralitzaria l'administració catalana".

También el ex alcalde de la localidad ha sido inhabilitado por un delito de prevaricación

Alcalde de Puebla de Don Rodrigo: "Recurriré la sentencia, lo que hice fue sin mala intención, puedo ir con la cabeza bien alta"

El alcalde de Puebla de Don Rodrigo, el socialista Venancio Rincón, no va a dimitir y va a recurrir ante el Tribunal Superior de Justicia de Castilla-La Mancha la sentencia de la Audiencia Provincial de Ciudad Real que le condena a 9 años de inhabilitación para el ejercicio de cargo público por un delito de prevaricación administrativa, como les viene informando Onda Cero desde esta mañana.

XAVIER ABELLÓ, A LA BRÚIXOLA

Passos perduts: Quim Torra segueix sent President fins que no es demostri el contrari

Avui en Xavier Abelló ha estat molt pedagògic i, com sempre, interessant. Ens ha ajudat a desxifrar quina és la situació en la que està ara mateix Quim Torra, que segueix sent President de la Generalitat a l'espera de la resposta que el Parlament ofereixi al requeriment que li ha fet el Tribunal Suprem. Bé, és millor escoltar en Xavi i sortir de dubtes.

en la reunión prevista de la JEC

La inhabilitación inmediata de Torra podría aplicarse desde el 3 de enero

La inhabilitación inminente de Quim Torra, y por tanto su fin como presidente de la Generalitat, es una posibilidad que podría convertirse en realidad a partir del próximo 3 de enero si para entonces, en la reunión prevista de la Junta Electoral Central (JEC), se analiza el expediente completo de la Junta de Barcelona.