Temas

El rebost de la Comunitat Valenciana

EL REBOST DE LA COMUNITAT VALENCIANA

Primera Fira Gastronòmica Ruta del sabor a Castelló i L'Hora del Vermut

Al Rebost, l'espai de gastronomia els parlem hui junt Alícia Llop des d'Onda Cero Castelló de la Primera Fira Gastronòmica Ruta del sabor a Castelló a la qual participen 12 empreses i que és la primera fira que s'organitza des de fa un any. També parlem amb Reme Cerdà de l'Associació d'hostalers de Dénia la qual ens conta detalls de "L'hora del Vermut" a la qual participen 120 establiments de les tres províncies. Una iniciativa que ha aconseguit que es preparen tapes de màxima qualitat per acompanyar el Vermut, una beguda molt valenciana que també es un moment del dia. La iniciativa ha estat organitzada per Conhostur i Turisme Comunitat Valenciana.

EL REBOST DE LA COMUNITAT VALENCIANA

El Primer Foro Onda Cero Alicante analizará la proyección turística de la gastronomía alicantina

El Rebost de la Comunitat Valenciana nos invita hoy a la reflexión sobre el sector gastronómico valenciano. Antonio Robles, director de Onda Cero Alicante y Luz Sigüenza, directora de Más de Uno Alicante nos explican los detalles del Foro Onda Cero del próximo día 12 de Mayo que será una jornada de promoción y reflexión sobre la proyección turística de la gastronomía alicantina en la reactivación del sector que se espera para los próximos meses.

EL REBOST DE LA COMUNITAT VALENCIANA

Meditts, frutos secos con carácter mediterráneo pensados para quienes buscan una alimentación saludable

En el Rebost de la Comunitat Valenciana encontramos hoy productos saludables y además sabrosos: Los frutos secos y las frutas deshidratadas. Meditts es una nueva marca que han creado desde Alicante, Eurobanan y Almendras Llopis. Beatriz Carbajo, gerente de Meditts nos habla hoy de las cualidades de los frutos secos que esta marca comercializa sin apenas procesarlos, para que sean saludables. Del mismo modo, nos cuenta que, exceptuando aquellos que no se producen en España, la mayor parte de sus frutos secos o deshidratados son de nuestro país. Además desde Meditts han decidido que los oyentes del Rebost y de Onda Cero tengan un descuento del 10% en su compra Online con el código promocional ONDACERO10

EL REBOST DE LA COMUNITAT VALENCIANA

Els problemes dels pescadors d'Alacant al Rebost de la Comunitat Valenciana

La primavera i l'estiu són temporades excel·lents per al peix de llotja de la Comunitat Valenciana. Els pescadors de les confraries estan preocupats pels canvis en la regulació que suposaria que sols podrien treballar uns 120 dies a la mar i que, a més a més, s'aplicarien en els pròxims anys noves normes per a canviar alguns aparells i la potència dels motors. El patró major de la Confraria de pescadors de La Vilajoiosa i president de la federació de confraries d'Alacant, Nacho Llorca ens conta hui al Rebost de la Comunitat Valenciana que si no s'aconsegueix un acord amb l'administració moltes embarcacions deixaran d'eixir a la mar.

EL REBOST DE LA COMUNITAT VALENCIANA

Cervesa artesana 'Cosa Nostra'

Al Rebost de la Comunitat Valenciana trobem hui la cervesa artesana 'Cosa Nostra' que han rebut 5 medalles d'or al certamen de Lyon, un dels més importants del món. Vicente Bernal, propietari de la cervesera situada al Port de Sagunt ens conta detalls de les elaboracions de les diferents receptes i ens recomana hui la seua favorita Barbaritat, premiada en Lyon i en altres certàmens de cerveses a diferents països.

EL REBOST DE LA COMUNITAT VALENCIANA

Nispros de Callosa d'en Sarrià i jornades gastronòmiques al Rebost de la Comunitat Valenciana

Al Rebost hui parlem dels nispros de Callosa d'en Sarrià amb el president de la DO Wenceslao Ferrando i amb Marta Llinares, d'Onda Cero Marina Baixa. Un fruit que enguany ve un poc endarrerit, però que com sempre ens arribarà amb la màxima qualitat. Aprofitem la visita a Callosa d'en Sarrià per a conéixer més coses de la zona, al mateix temps que tastem els diferents productes que el-laboren amb el nispro com a base.

EL REBOST DE LA COMUNITAT VALENCIANA

Josep Bernabeu, director de Gasterra i de la Catedra Carmencita de la UA

El Rebost de la Comunitat Valenciana està ple de productes fantàstics com podrem comprovar a l'exposició Els Menjars de la Terra que s'ha inaugurat a la seu de la Fundación Mediterraneo d'Alacant. Menjars de la terra, és una exposició sobre l'evolució de la gastronomia de la província d'Alacant a través de l'obra del reporter Antonio González Pomata. Hui parlem amb el professor de la UA Josep Bernabeu, director de Gasterra i de la Catedra Carmencita de la UA que ens conta detalls de la mostra i amb el qual xarrem de la importància de la gastronomia entre altres qüestions.

EL REBOST DE LA COMUNITAT VALENCIANA

Productes típics de Magdalena i de Falles

Al Rebost de la Comunitat Valenciana hui parlem de productes típics de Magdalena a Castelló i de Falles a València. I és que enguany no hi ha festes, però si podem gaudir d'alguns dels productes que faran més dolç romandre a casa. Des de Castelló, César Solsona, del gremi de forners ens conta que la gent està demanant molt per a menjar a casa, el Fadrí, un pastís típic de festes i el Ximo, un producte salat que junt la truita de faves es mengen per a la romeria que enguany no se celebrarà. A València tampoc es plantaran les falles, però a l'Orxateria Fabian estan ja preparats per a servir als valencians els seus bunyols de carabassa. Alicia Fortuny, porta tota la seua vida fent bunyols i ens explica quin és el secret d'aquest producte tan demanat en el mes de març a València.

EL REBOST DE LA COMUNITAT VALENCIANA

Alcachofa de la Vega Baja

El Rebost de la Comunitat Valenciana està ple de productes de temporada. Hui parlem de les carxofes i ho fem amb Diego Martínez, president de l'Associació "Alcalchofa de la Vega Baja" un producte a la producció i elaboració del qual treballen milers de famílies a l'hora de la Vega Baixa del Segura i que s'exporta a mig món, tan en fresc com en les conegudes conserves. I hui recuperarem el costum del Vermut, parlant d'aquesta beguda i dels vins del Celler del Minifundi amb Juan Cascant que ens conta com treballa per a conservar la tradició de conreus en minifundi i elaboració de vins de qualitat a la zona de Beniarrés.

EL REBOST DE LA COMUNITAT VALENCIANA

Mandarina Orri

Al Rebost de la Comunitat Valenciana trobem hui dos productes. El primer és l'ametla que ara ens deixa un paisatge fantàstic a les zones productores de tota la Comunitat Valenciana, però que hui centrem a l'interior d'Alacant i a un poble Alcalalí que estaria ara en el Feslali, el festival amb el qual celebren els ametlers florits. L'altre producte de hui és la mandarina Orri, una varietat que coneixem amb Guillermo Soler, gerent d'Orri Running Committee, l'Associació de productors d'aquesta mandarina de febrer que està tractant de presentar el seu producte al mercat nacional.