Temas

Dijous Paella

LES HISTÒRIES DE LA VIDA

La Brúixola 21/22/2019

Avui ha vingut a berenar al programa la cantautora Marina Rosell, que ens ha portat el seu nou disc 'Canta Moustaki y Canciones De La Resistencia'. Aquest 21 de novembre és el Dia Mundial de la Televisió i l'hem celebrat amb l'audiència i amb la Mònica Günther, que ens ha parlat de programes de cuina a la petita pantalla. La Laura Pons i en Gerard Sanz ens han explicat les notícies del dia i hem comentat algunes de les dades destacades d'aquest dijous amb els diputats i les diputades del Parlament en temps de debat.

DIJOUS, PAELLA

Elena Santonja va ser precursora dels programes de cuina a la televisió

Avui hem celebrat el Dia Internacional de la Televisió amb la secció 'Dijous, paella', que ens ha portat una setmana més la Mònica Günther. Ella ens ha desgranat avui els programes de cuina que hem vist a la televisió a Espanya en les darreres dècades. Han aparegut Karlos Arguiñano, Alberto Chicote i Elena Santonja, entre altres.

LES HISTÒRIES DE LA VIDA

La Brúixola 14/11/2019

Avui hem dedicat el programa a Itàlia, perquè ens ha visitat l'escriptora Carla Montero, que presenta el seu llibre 'El jardín de las mujeres Verelli' (Plaza & Janés). En ell explica una història a cavall entre Gènova i Barcelona. Des de la capital catalana però a Bolonya hi va viatjar fa uns anys la Mònica Günther, i allà va aprendre a fer dolços boníssims que ha explicat avui. Hem parlat amb el protagonista del dia, el poeta Joan Margarit i hem fet tertúlia política amb les diputades i els diputats del Parlament.

DIJOUS, PAELLA

Giovedì, paeglia: Salame di cioccolato e Panna cotta

Aquest dijous ens hem posat ben italians al programa. I, és clar, la Mònica Günther ha vingut amb dues receptes sota el braç dedicades al país transalpí. L'una de xocolata, i l'altra amb nata. Vaja, una gran aportació calòrica ara que arriba el fred de valent... i el Nadal!

LES HISTÒRIES DE LA VIDA

La Brúixola 07/11/2019

Avui s'ha quedat a berenar al programa la Begoña del Pueyo, coordinadora de #JELO que ara ens presenta el seu llibre 'Los hábitos cotidianos de las personas que triunfan' (Conecta). A més, com que és dijous, ha vingut la Mònica Günther i la seva paella, que han arribat amb una sorpresa musical. Hem parlat de l'actualitat amb els responsables del Zoo de Barcelona i amb la resta de protagonises del dia. Les notícies han arribat amb Gabriel Figueredo i José Agustín Gómez.

DIJOUS, PAELLA

La paella és poderosa

Aquest dijous la Mònica Günther ha posat en valor el plat que dona nom a aquesta secció. I no ho ha fet sola, no. Ha portat en Rodrigo de la Calle, un dels més grans estudiosos de la paella al nostre país. Ens ha presentat el seu darrer llibre 'Paella Power', una proposta atrevida amb els arrossos i les paelles tradicionals i modernes com a base, amb una gran varietat de maneres i alternatives de preparar-les.

LES HISTÒRIES DE LA VIDA

La Brúixola 24/10/2019

Avui ha visitat el programa el Dr. Bonaventura Clotet, pare de la Fundació Lluita contra la Sida. Ha berenat amb Robert Calvo, que després ha rebut a l'estudi Mònica Günther, que ha portat receptes de pizza. Amb Laura Pons ha fet el relat de les notícies del dia, que ha completat José Agustín Gómez. La Georgina Boixereu ha portat amb la seva càpsula del temps un record a Manolo Escobar. Per completar-ho tot, hi ha hagut debat amb els representants dels diferents partits polítics catalans.

DIJOUS, PAELLA

La pizza és Patrimoni Immaterial de la Humanitat

Avui la Mònica Günther ha portat pizza a #LaBrúixola. Ho ha fet amb motiu de l'arribada al mercat d'un llibre titulat 'Pizzas para llevar' (Planeta Gastro), on dos cuiners que treballen a Barcelona però que no són italians han aconseguit fer la millor pizza d'aquesta ciutat. En la publicació hi col·laboren diferents professionals de la cuina catalans, que aporten la seva recepta de pizza.

DIJOUS, PAELLA

La literatura i la gastronomia tenen més relació del què sembla

Avui la Mònica Günther ens ha portat un 'Dijous, paella' molt literari, ja que estem en la setmana del Premi Planeta de novel·la. Ens ha portat diferents receptes que apareixen a títols de llibres o en les seves pàgines. Hem fet, entre altres coses, tomàquets verds fregits. Hi hem sumat un plat manxec, molt quixotesc: duelos y quebrantos. Tot plegat, regat amb cervesa de gingebre.