Temas

CONTAMINACIÓ

LA BRÚIXOLA, AMB ROBERT CALVO

La Brúixola 20/01/2021

Podcast complet de La Brúixola, amb Robert Calvo. Avui hem berenat amb la cantant Mar Fayos que presenta el disc ‘Mi propia religión’. En actualitat hem parlat amb en Mark Nieuwenhuijsen, investigador d’ISGlobal, sobre l’estudi que col·loca a Barcelona i Mollet del Vallès entre les ciutats europees on mor més gent per culpa de la contaminació. També hem parlat dels efectes psicològics provocats per la pandèmia amb el psicòleg i coach Rafa Rodríguez. I fem un tomb pel festival Tiana Negra, que es celebra aquest cap de setmana, amb la seva directora Anna Maria Villalonga. I amb en Víctor Ruíz parlem d’Ocaña i la seva relació amb les Rambles de Barcelona.

L’ACTUALITAT, A FONS

La contaminació ens afecta des de l'embaràs

L'Institut de Salut Global de Barcelona està duent a terme un estudi amb dones embarassades amb el que volen esbrinar els efectes negatius que la contaminació pot tenir en els nens no nats.

CADA MIGDIA, A ONDA CERO CATALUNYA

La Ciutat d'estiu 20/08/2019

El 23% dels suecs va deixar de volar l’any passat i va optar pel tren com a mitjà de transport per contaminar menys. Hem recordat en Bonny M, les cançons de l’estiu d’en David Civera i de Raffaela Carrá. Finalment ens han visitat els Amistades Peligrosas per presentar-nos el seu nou treball: ‘Pacto de Sal’.

LA CIUTAT, AMB JOSEP PUIG

Anna Martín Cuello: “l’aeroport no pot créixer més”

Josep Puig entrevista a La Ciutat a Anna Martín Cuello, regidora d’acció mediambiental de l’Ajuntament del Prat de Llobregat, un dels municipis afectats per la denúncia de la comissió europea davant el Tribunal de Justícia de la Unió Europea per la mala qualitat de l’aire sobretot a la zona de Barcelona i del Vallès – Baix Llobregat. Sabrem quines seran les properes accions des del consistori.

LA CIUTAT, AMB MÒNICA GÜNTHER

El nivell de contaminació d’avui a Barcelona no es registrava des de 2003

Mònica Günther entrevista a La Ciutat a María Garcia, responsable de l’àrea de contaminació d’Ecologistes en Acció per parlar de l’alt nivell de contaminació que s’ha assolit a la ciutat de Barcelona i per saber què li demanen a les administracions perquè prenguin mesures.