Utilizamos cookies propias y de terceros para mejorar, recoger datos estadísticos y mostrarle publicidad relevante. Si continúa navegando, está aceptando su uso. Puede obtener más información o cambiar la configuración en política de cookies.

Disfruta de la app de Onda Cero en tu móvil.

Temas

CONSUM

 • En Bones Mans amb Carles Aguilar

  EL PROGRAMA DE SALUT, EDUCACIÓ SANITÀRIA I QUALITAT DE VIDA D’ONDA CERO CATALUNYA

  En Bones Mans 05/07/2020

  Podcast complet del programa "En Bones Mans amb Carles Aguilar". Carles Aguilar parla amb el Dr. Rafel Guayta, Especialista en Medicina Preventiva i Salut Pública sobre un estudi que relaciona el menjar brossa, la manca d'activitat física i el deteriorament del cervell. Continuem amb la Elisabeth Abad, Directora de l'Agència Catalana del Consum. Ja hem deixat enrere el període d’estat d’alarma i ens trobem en plena fase de represa o de “nova normalitat”, però, en què ens afecta això a l'hora de reclamar si hem pagat per serveis que no hem rebut? Tot seguit parlem dels assaigs clínics amb Javier Malpesa, Director de I + D de Novartis. Què són els assaigs clínics, quant duren, qui participa ?, Què es fa a nivell mundial en assaigs clínics contra el Covid-19 ?. Sens dubte, una bona oportunitat per poder explicar als oients quina és la seva importància per a la nostra salut garantint sempre la seguretat dels fàrmacs. El Dr. Josep Just, Digestòleg i Assessor Mèdic de En Bones Mans ens comenta com les unitats d'endoscòpia s'han d'adequar al nou entorn després de la pandèmia del Covid-19 i augmentar el temps entre pacients, establir una distància social en sales d'espera, treballar per agendes i amb temps predeterminats, major neteja de sales i definir criteris de protecció del personal. I acabem el programa parlant amb la Soledad Berbegal, Consellera i Directora de Reputació de Marca de Actiu. Els experts adverteixen que no comptar amb un equipament correcte per al teletreball podria ocasionar problemes en la salut. L'elecció del mobiliari s'ha d'ajustar a l'espai i a les característiques físiques, personals de cada un i ha de complir els mateixos requisits de seguretat i salut que a l'oficina.

 • En Bones Mans amb Carles Aguilar

  EL PROGRAMA DE SALUT, EDUCACIÓ SANITÀRIA I QUALITAT DE VIDA D’ONDA CERO CATALUNYA

  En Bones Mans 28/06/2020

  Podcast complet del programa "En Bones Mans amb Carles Aguilar". Carles Aguilar parla amb la Elisabeth Abad, Directora de l'Agència Catalana del Consum d'un estudi que ha presentat aquesta mateixa setmana l'Agència Catalana del Consum sobre l'impacte de la crisi Covid-19 en els hàbits de consum a Catalunya en el post-confinament. El següent tema fa referència a la vacuna de la Covid-19, a la qual opten més de 130 projectes en investigació, i que ja ha impulsat el moviment antivacunes fins i tot abans d'existir. Així ho asseguren des de l'Institut Balmis de Vacunes. Parlem amb el seu director, el Dr. Francisco Jiménez. Després ens apropem a les tecnologies que marcaran la nova realitat de la salut com la telemedicina, la monitorització remota de pacients i els self-test, entre d’altres. Ens ho explica en Xavier Contijoch, director de Opinno Barcelona I tanquem el programa parlant amb la Dra. Mireia Ruiz Castilla, Directora Mèdica del Institut Ruiz Castilla i Cap del Servei de Cirurgia Plàstica, Estètica i Reparadora del Hospital Quirónsalud Barcelona. El tema d'avui es la ginecomàstia, un augment anormal el pit en els homes. La causa principal d'aquest augment sol ser un desequilibri hormonal entre les hormones masculines i les femenines, produint-se una acumulació d'estrogens pròpia de l'organisme femení.

 • En Bones Mans amb Carles Aguilar

  EL PROGRAMA DE SALUT, EDUCACIÓ SANITÀRIA I QUALITAT DE VIDA D’ONDA CERO CATALUNYA

  En Bones Mans 21/06/2020

  Podcast complet del programa "En Bones Mans amb Carles Aguilar". Carles Aguilar parla amb la Dra. María Inés López-Ibor que ens comenta que els professionals sanitaris que han treballat en primera línia per combatre la pandèmia de la COVID-19 han realitzat un sobreesforç laboral que pot tenir conseqüències en el seu estat emocional. Tot i que encara no hi ha dades concloents específiques sobre l'impacte de la pandèmia en la seva salut mental, es considera que serà similar a la que es produeix en situacions de desastres o catàstrofes. Continuem parlant amb la Beth Abad, Directora de l’Agència Catalana del Consum comentant l’impacte de la crisi de la COVID-19 en l’àmbit del consum, i com fan front a aquesta situació des de l’Agència per continuar protegint els consumidors i les consumidores. Després parlem amb la Dra. Maria Miranda, Coordinadora del Grau en Òptica i Optometria de la Universitat CEU Cardenal Herrera sobre el tele treball i la salut visual i donem recomanacions davant de l'ús de les pantalles: sequedat ocular, distància correcta, descansos programats, etc. El següent tema el desenvolupem amb l’Orlando Vergara, Director de Neurociències de Novartis sobre la campanya #ConexionesEM que busca enderrocar les barreres socials que creen solitud i aïllament a les persones que pateixen Esclerosis Múltiple, creant vincles i promovent que ningú s'enfronti sol a la patologia davant la situació que estem vivint per la pandèmia del coronavirus. Per cloure el programa, Carles Aguilar parla amb el Dr. Conrado Fernández, Cap del Servei de Digestiu del Hospital Universitari Fundación Alcorcón de Madrid, sobre el diagnòstic precoç i els projectes de micró eliminació que son claus per aconseguir l'eliminació total del virus de la hepatitis C.

 • En Bones Mans amb Carles Aguilar

  EL PROGRAMA DE SALUT, EDUCACIÓ SANITÀRIA I QUALITAT DE VIDA D’ONDA CERO CATALUNYA

  En Bones Mans 17/05/2020

  Podcast complet del programa "En Bones Mans amb Carles Aguilar". Comencem parlant amb el Dr. Josep Just sobre les infeccions d'orina i la presència de bacteris en les vies urinàries, vies que normalment estan lliures de les mateixes i de les manifestacions inflamatòries, com són la febre o el dolor local. Tot seguit Carles Aguilar entrevista a la directora de l’Agència Catalana de Consum, Elisabeth Abad, per parlar de les afectacions que provoca en el consum aquesta crisi sanitària del coronavirus. I sobretot, de les vies que ens ofereixen des de l’Agència Catalana del Consum per resoldre les possibles reclamacions. Després en Josep Vilajoana, psicòleg d’Alzheimer Catalunya Fundació, ens comenta com afecta aquest procés de confinament a les persones diagnosticades d’Alzheimer, quines son les seves necessitats i què es pot fer per mantenir rutines saludables per evitar la descompensació. La següent convidada es la Paola Galbany, Predisdenta del COIB amb qui comentem la celebració del Dia Mundial de la Infermeria, la situació actual d’aquest col·lectiu i l’important paper que està jugant en aquesta pandèmia del coronavirus. I acabem amb el Dr. Humberto Loscertales que ens explica com treballa la medicina regenerativa per diagnosticar i tractar l’artrosi en els diferents nivells d’afectació i en diferents franges d’edat.

 • En Bones Mans amb Carles Aguilar

  EL PROGRAMA DE SALUT, EDUCACIÓ SANITÀRIA I QUALITAT DE VIDA D’ONDA CERO CATALUNYA

  En Bones Mans 10/05/2020

  Podcast complet del programa "En Bones Mans amb Carles Aguilar". Comencem parlant amb l’Oriol Fuertes, CEO de Qida, sobre una solució tecnològica que connecta ja més de 10.000 pacients d'unes 200 residències amb els seus equips d'atenció primària. Tot seguit Carles Aguilar entrevista a la directora de l’Agència Catalana de Consum, Elisabeth Abad, sobre com resoldre dubtes al voltant de la contractació de serveis o la compra de productes, i especialment pel que fa a les afectacions que provoca en el consum aquesta crisi sanitària que estem vivint. Després comentem el contingut de la campanya “Señales invisibles” que es va endegar el Dia Mundial del Pàrkinson, amb l’objectiu de visibilitzar els símptomes invisibles de la malaltia com les alteracions de la escriptura i cóm afectant la vida de las persones amb l’Alicia Campos, Directora de la Federació Espanyola de Pàrkinson Tot seguit, la Dra. Mireia Ruiz Castilla, Cap de Servei de Cirurgia Plàstica, Estètica i Reparadora de l’Hospital Quirónsalud Barcelona, ens comenta com s’està recuperant la normalitat pel que fa a la planificació de noves consultes i els tipus d’intervencions que es poden començar a valorar a partir de l’època de l’any en la que ens trobem. I acabem el programa desfent alguns del mites que existeixen sobre el colesterol que finalment ens els acabem creient ja sigui perquè surten constantment per la TV, ens ho duen els amics o els llegim a les xarxes socials amb el Dr. Josep Just.

 • En Bones Mans amb Carles Aguilar

  EL PROGRAMA DE SALUT, EDUCACIÓ SANITÀRIA I QUALITAT DE VIDA D’ONDA CERO CATALUNYA

  En Bones Mans 03/05/2020

  Podcast complet del programa "En Bones Mans amb Carles Aguilar". Comencem parlant del impacte emocional que comporta el fet d’estar confinats amb Neus Izaguirre, psicòloga clínica de MediQuo. Continuem parlant de l’actitud ètica entre organismes, empreses i persones, l’activitat dels quals estigui relacionada amb la salut humana. En especial en aquest període d’afectació del coronavirus amb la Núria Terribas, Vicepresidenta del Comitè de Bioètica de Catalunya. El següent contingut fa referència a un estudi fet a més de 2.000 espanyols que parla dels hàbits dels consumidors post-Covid que es centraran en l'estalvi, estaran més digitalitzats i prioritzaran, entre altres aspectes, la compra de productes frescos i saludables. Ens ho explica la Marina Navarro de Ipsos. Per cloure el programa parlem de les eines terapèutiques de les que disposa la medicina regenerativa per tractar amb eficàcia les conseqüències de l’artrosi en les nostres articulacions amb el dr. Humberto Loscertales de Medicentre.

 • En Bones Mans amb Carles Aguilar

  EL PROGRAMA DE SALUT, EDUCACIÓ SANITÀRIA I QUALITAT DE VIDA D’ONDA CERO CATALUNYA

  En Bones Mans 26/04/2020

  Podcast complet del programa "En Bones Mans amb Carles Aguilar". Comencem fen un anàlisi de la situació actual de la pandèmia del coronavirus i de la gestió de la crisi sanitària i de salut que s’està fent amb en Francesc José-María. Continuem dedicant la nostra secció de consum a repassar quines són les afectacions d’aquesta crisi sanitària del coronavirus en el món del consum amb la directora de l’Agència Catalana del Consum, Beth Abad. El següent tema fa referència a la situació generada pel coronavirus, que està posant a prova els sistemes sanitaris de tot el món. El que ens porta a pensar sobre com serà la futura gestió de la sanitat espanyola un cop tot s'hagi restablert. Ho comentem amb el Dr. Frederich Llordachs. I per cloure el programa el Dr. Josep Just ens explica la relació que existeix entre el dèficit de verdura en la nostra dieta i la tendència a patir d’obesitat.