Utilizamos cookies propias y de terceros para mejorar, recoger datos estadísticos y mostrarle publicidad relevante. Si continúa navegando, está aceptando su uso. Puede obtener más información o cambiar la configuración en política de cookies.

Disfruta de la app de Onda Cero en tu móvil.

Temas

CONSUM

 • En Bones Mans amb Carles Aguilar

  EEL PROGRAMA DE SALUT, EDUCACIÓ SANITÀRIA I QUALITAT DE VIDA D’ONDA CERO CATALUNYA

  En Bones Mans 05/04/2020

  Podcast complet del programa "En Bones Mans amb Carles Aguilar". Comencem parlant sobre l'inhibidor de proteasa que pot arribar a combatre la COVID-19 amb el Dr. José Ignacio Borrell. Continuem amb el Dr. Rafel Guayta que ens analitza els factors que incideixen en la relació entre pares i fills. Tot seguit, la Dra. Mercè Boada ens parla de les persones amb demència. Una població particular en situació de vulnerabilitat especialment si, en una situació com la que ha provocat el coronavirus, es deixen de banda les seves necessitats. Marta del Amo ens parla de la revista MIT Technology Review en espanyol. L’edició en castellà de la revista de tecnologia més antiga del món i de les Tecnologies Emergents: un llistat amb 10 tecnologies amb potencial de transformar el món a curt o mitjà termini. Algunes ho aconsegueixen, d'altres no. Desprès, el Dr. Rafel Guayta comenta al relació que pot existir entre el consum de cafè, les malalties cardiovasculars i el càncer. I acabem al programa amb la Carme Sabater, Directora de la CUS – Salut, Consum i Alimentació, facilitant consells pràctics sobre com afecta als consumidors la crisi del coronavirus.

 • En Bones Mans amb Carles Aguilar

  EL PROGRAMA DE SALUT, EDUCACIÓ SANITÀRIA I QUALITAT DE VIDA D’ONDA CERO CATALUNYA

  En Bones Mans 29/03/2020

  Podcast complet del programa "En Bones Mans amb Carles Aguilar". Comencem parlant dels anomenats mites alimentaris: enganys, falsedats, dites populars, exageracions, mitges veritats, etc., amb la Montse Rivero, Presidenta de la Fundació Catalana de Ciències de l'Alimentació. Continuem amb el Dr. Antonio Berruezo, especialista en arítmies i electrofisiologia de l’Institut del Cor Quironsalud Teknon. Parlem de les noves tècniques i tecnologies aplicades a la imatge de ressonància magnètica del cor que permeten identificar millor els pacients amb arítmies ventriculars amb més risc de mort sobtada i seleccionar-los per aplicar els millors tractaments. Tor seguit el Dr. Josep just ens explica en què consisteix la malaltia per reflux gastroesofàgic i ens dona consells i recomanacions per prevenir-la i tractar-la. Acabem el programa amb la Carme Sabater, Presidenta de la CUS – Coordinadora d’Usuaris de la Sanitat que ens dona consells pràctics sobre com ens afecta, en la pràctica, el confinament pel coronavirus quan ens referim a l’àmbit del consum i la salut.

 • MAMPARAS CONSUM

  MEDIDAS DE SEGURIDAD

  Consum completa la instalación de mamparas en sus cajas

  Consum ha instalado mamparas de metacrilato de seguridad en la línea de cajas del 100% de su red comercial, para proteger a sus trabajadores y clientes. Este proceso se inició el sábado 21 de marzo, cuando se instalaron las primeras mamparas en 180 supermercados, hasta el 24 de marzo, cuando se ha completado la instalación de estas mamparas de seguridad, en cajas alternas, ya que así se está atendiendo a los clientes para garantizar la distancia de seguridad. Además, este servicio se ha ofrecido a la franquicia de Consum, Charter, que también está instalando las mamparas en todos los supermercados.

  Consum ha reforzado las medidas de seguridad e higiene, tanto a nivel de plantilla, como a nivel de supermercado y plataformas logísticas. Las tiendas también disponen de hidrogeles y guantes, como medidas preventivas, tanto para la plantilla como para los clientes.

 • En Bones Mans amb Carles Aguilar

  EL PROGRAMA DE SALUT, EDUCACIÓ SANITÀRIA I QUALITAT DE VIDA D’ONDA CERO CATALUNYA

  En Bones Mans 22/03/2020

  Podcast complet del programa "En Bones Mans amb Carles Aguilar". Comencem amb el Dr. Rafel Guayta explicant tot el que cal saber sobre la dispèpsia. Un trastorn associat principalment al malestar que provoca la ingesta d’aliments. Tot seguit escoltem la segona sèrie d’entrevistes des de Burgos durant l'esdeveniment de presentació de la campanya #MuchoPorVer impulsada per Novartis per conscienciar la població sobre la degeneració macular associada a l'edat (DMAE), primera causa de ceguesa en majors de 50 anys. Investigadors de l’IDIBELL i CIBERSAM identifiquen un circuit cerebral que podria assenyalar en persones sanes el risc de desenvolupar Alzheimer, ens ho explica el Dr. Carlos Soriano. Estem vivim dies de molts dubtes i incertesa. El coronavirus ens genera un munt d’interrogants, també en relació a tot el què té a veure amb els nostres hàbits de consum. Ho comentem amb la Directora de l’Agència Catalana del Consum, Elisabeth Abad.

 • En Bones Mans amb Carles Aguilar

  EL PROGRAMA DE SALUT, EDUCACIÓ SANITÀRIA I QUALITAT DE VIDA D’ONDA CERO CATALUNYA

  En Bones Mans 02/02/2020

  Podcast complet de el programa "En Bones Mans amb Carles Aguilar". El Dr. Josep Just parla de l’anomenada “infoxicació”. Es a dir, la informació sobre salut que podem trobar a Internet i que moltes vegades es errònia i no està contrastada. Continuem amb el Dr. Rafel Guayta que ens explica la demostrada relació entre el tabac i el càncer de pulmó. El següent tema el desenvolupem amb el Dr. Bartomeu Freire i la seva recerca de coneixements a través del 'Estudi d'adaptació a la jubilació', amb el qual ha identificat cinc perfils sociològics de jubilats, obtenint una sèrie d'estratègies i recursos psicològics que afavoreixen una bona adaptació per a cada tipus de jubilat. Continuem amb la Raquel Riera que ens explica el programa CRAASH de Biocat que busca tecnologies de salut innovadores per accelerar la seva arribada als pacients. I acabem amb el Dr. Josep Vergés fent referència a la roda de premsa celebrada a Madrid per les associacions de pacients en contra del desfinançament dels fàrmacs SYSADOA’s per part del ministeri de Sanitat.

 • En Bones Mans amb Carles Aguilar

  EL PROGRAMA DE SALUT, EDUCACIÓ SANITÀRIA I QUALITAT DE VIDA D’ONDA CERO CATALUNYA

  En Bones Mans 19/01/2020

  Podcast complet del programa "En Bones Mans amb Carles Aguilar". Parlem de les noticies falses que darrerament han aparegut, especialment a les xarxes socials, i que faciliten informació falsa o distorsionada sobre les vacunes amb el Dr. Josep Just. Tot seguit la Carme Sabater ens explica i ens dona consells vers tot allò que hem de saber, en el nostre vesant com a consumidors, alhora d’anar a comprar a les rebaixes. Continuem amb el Dr. Humberto Loscertales que ens comenta les diferents eines terapèutiques que utilitza la medicina regenerativa per tractar de forma efectiva la degeneració articular i potenciar la regeneració de teixits malmesos per traumatismes o envelliment. I, finalment, la Dra. Mireia Ruiz Castilla parla sobre la cirurgia d’augment de pit que és la intervenció estètica més demandada i realitzada en els últims anys. L’objectiu és augmentar la grandària dels pits, en el cas dels pits petits, i retornar la turgència als pits que han perdut volum, per exemple després dels embarassos.