Utilizamos cookies propias y de terceros para mejorar, recoger datos estadísticos y mostrarle publicidad relevante. Si continúa navegando, está aceptando su uso. Puede obtener más información o cambiar la configuración en política de cookies.

Disfruta de la app de Onda Cero en tu móvil.

Temas

cáncer

 • Iglesias y piñon

  Salud Bucodental

  Clínica Iglesias & Piñón organiza una gala benéfica contra el cáncer

  El próximo viernes 4 de octubre la Clínica Odontológica Iglesias & Piñón organiza su primera gala benéfica. En esta ocasión consistirá en una cena, que tendrá lugar a las 21 horas en el Restaurante El Coto, y el objetivo de esta acción solidaria es recaudar fondos para la Asociación Española Contra el Cáncer. Nos cuenta los motivos de esta iniciativa y muchos más detalles la doctora Patricia Iglesias.

 • La Brúixola amb Robert Calvo

  LES HISTORIES DE LA VIDA

  La Brúixola 10/09/2019

  Avui hem debatut sobre l'ús del telèfon mòbil a les aules. Ho hem fet a les portes de l'inici de curs. A més, hem berenat amb els actors Carlos Briones i Sergio Alfonso, que representen des d'aquesta setmana l'obra 'Testimoni de càrrec' al Teatre del Raval de Barcelona. La Laura Pons ens ha servit l'actualitat de dia, que hem completat entrevistant-ne els protagonistes. Hem parlat d'hipoteques i de càncer, que ambdues coses són noticia. La Georgina Boixereu ens ha explicat que tal dia com avui d'ara fa 36 anys es va crear TV3.

 • En Bones Mans amb Carles Aguilar

  EL PROGRAMA DE SALUT, EDUCACIÓ SANITÀRIA I QUALITAT DE VIDA D’ONDA CERO CATALUNYA

  En Bones Mans 11/08/2019

  Comencem el programa parlant de les patologies que es transmeten a partir del consum d'aliments contaminats. Les causes comunes inclouen bacteris i virus. Amb menys freqüència, la causa pot ser un paràsit o un químic nociu, com una gran quantitat de pesticides. Els símptomes de malalties transmeses pels aliments depenen de la causa i poden ser lleus o més seriosos. Ens ho explica el Dr Rafel Guayta, Especialista en Medicina Preventiva i Salut Pública. A continuació parlem amb Clara Rosàs, de la Federació Espanyola Contra el Càncer, d'una iniciativa que anomenada 'Celebra la vida Després del càncer'. És tracta de donar veu a les persones que han superat un càncer, visibilitzar les seves necessitats i sensibilitzar la societat sobre les dificultats que afronten les persones després del càncer. Seguidament el Dr Jaume Capellades,  Cap de la Unitat de Neuroradiologia del Hospital del Mar explica una nova tècnica quirúrgica amb làser que permet accedir a lesions de menys de tres centímetres de diàmetre en territoris del cervell que són de difícil accés mitjançant la cirurgia convencional. Aquesta intervenció s'aplica en casos de focus de l'epilèpsia o tumors de tamany petit i en zones molt localitzades, que solen estar en àrees profundes del cervell i, per tant, és més difícil arribar-hi. I per cloure parlem dels diferents tipus de làser que s’utilitzen en la medicina estètica amb resultats excel·lents, especialment pel que fa a la medicina anti- envelliment. La Dra Angie Solano i la Dr Mireia Ruiz Castilla de l'Institut Ruiz Castilla ens faciliten tots els detalls d'aquesta tecnologia i els diferents tipo de làser que s’utilitzen també pel tractament preventiu i resolutiu de determinades cicatrius, pigmentacions, etc.