Temas

agressions

LA BRÚIXOLA, AMB ROBERT CALVO

Es doblen les agressions masclistes provinents de la parella durant el 2020

Fins a 11 dones han mort aquest any víctimes de la violència masclista. En els últims 8 anys a Catalunya: 85. A més, fins el 31 d’octubre del 2020 el percentatge de menors agredides s’ha duplicat i les agressions sexuals en grup s’ha triplicat al llarg de l’any. Tot i que el confinament i les restriccions han fet baixar la xifra d’agressions cap a les dones, les que es produeixen en parelles o a casa s’han multiplicat per dos. En el dia mundial per l’erradicació de la violència cap a les dones, parlem d’aquestes xifres amb la presidenta de l’Institut Català de les Dones, Laura Martínez.

DEBAT, A LA BRÚIXOLA

Es disparen les agressions contra persones LGTBI

Avui hem volgut debatre sobre l'estat de la LGTBIfòbia a Catalunya. Les agressions contra el col·lectiu registrades per l'Observatori Contra l'Homofòbia, tant físiques com verbals, s'han disparat al llarg d'aquest any fins al 137%. Ens preguntem per què amb Eugeni Rodríguez, que presideix l'entitat, i també amb Mireia Mata, directora general d'Igualtat de la Generalitat.

LES HISTÒRIES DE LA VIDA

La Brúixola 14/01/2020

Avui hem berenat amb Serena Vergano, que als seixanta va ser la musa dels directors de l'Escola de Barcelona. Hem debatut sobre l'increment de les agressions contra persones del col·lectiu LGTBI a Catalunya. I hem parlat de Rosa López, que avui està d'aniversari. A més, hem fet el relat de l'actualitat del dia amb la Laura Pons, posant especial atenció a l'explosió a la petroquímica de Tarragona.

LES NOTÍCIES DE CATALUNYA A ONDA CERO

Notícies Migdia 26/11/2018

15.700 metges d’atenció primària i sanitat concertada estan cridats a la vaga per protestar per la degradació del sistema sanitari i la sobrecàrrega assistencial. Els comuns reclamen al govern recaptar entre 600 i 700 milions d’euros més amb la pujada de l’impost de successions, de l’IRPF i de l’aplicació de taxes mediambientals. I també hem explicat que gairebé la meitat de les denúncies per violència de gènere, després d’una agressió, s’acaben retirant.

LES NOTÍCIES DE CATALUNYA A ONDA CERO

La Brúixola 26/06/2018

Pedro Sánchez reclama a Quim Torra passar pàgina de l’1 d’octubre. El Govern català diu que no pot oblidar aquells fets. Els controladors aeris podrien condicionar l’estiu a l’Aeroport de Barcelona – El Prat. Passa el dia en què l’Àrea Metropolitana de Barcelona ha començat el setge contra les llicències VTC. Aquests son alguns dels temes que t’explica el programa informatiu La Brúixola, amb Robert Calvo.

Lo último