Vila-real prepara les jornades Gastronòmiques de la Taronja
La cita tindrà lloc este cap de setmana en la plaça de la Vila.
La 14ª edició del Mes de la Sostenibilitat acull el dissabte 10 i el diumenge 11 de noviembre les jornades gastronòmiques de la Taronja per donar a conèixer aquest producte de la terra d'una manera diferent, així com les seues propietats i trucs per a aprofitar-ho i consumir-ho.
La plaça de la Vila serà escenari de 10.30 a 14.00 hores, d'aquestes jornades, en les quals no faltaran els showcookings, els tallers infantils de cuina, un concurs de melmelada, degustacions populars, venda de productes citrícoles i ruta de tapes de taronja, entre d’altres.
Aquells que acudisquen a l'esdeveniment seran rebuts els dos dies amb un got de suc de taronja i podran degustar nombrosos productes elaborats amb aquest cítric, de la mà dels participants en l'escola taller María de Luna. Trobarem des de dolços fins a vi de taronja, passant per licors i altres. També hi hauran tallers perquè als xiquets toquen, oloren i proven aquesta fruita, mentre els adults coneixen quina és la cistella de la compra més saludable amb productes de la nostra terra i aprenen a aprofitar la taronja.
Hi haurà un concurs infantil d'esprémer, un microcircuit gastronòmic de la taronja en els locals El Casino, Bonica, Gades i Taverda i un concurs de melmelada, al que se sumarà el showcooking d'Óscar Recatalá. Tonyina i vedella seran els ingredients als quals acompanyarà la taronja en la cita amb el cuiner diumenge al matí.
Tots els tallers i activitats són gratuïts i no és necessària inscripció prèvia, excepte en el cas dels dirigits a xiquets el dissabte al matí, per als quals caldrà enviar prèviament un correu electrònic a jornadesdelataronja@gmail.com.