VILA-REAL

Vila-real implanta la telelectura de l'aigua en el barri Nou Crist del Calvari.

S'instal•laran fins a 633 comptadors intel•ligents, que permetrà comptabilitzar el consum a prop de 1000 persones.

ondacero.es

CASTELLON | 28.04.2017 09:01

El regidor de Servicis Públics, Francisco Valverde junt amb responsables de Facsa a Vila-real i respresentantes de l'associació Nou Crist del Calvari.
El regidor de Servicis Públics, Francisco Valverde junt amb responsables de Facsa a Vila-real i respresentantes de l'associació Nou Crist del Calvari. | ONDACERO.ES

El regidor de Servicis Públics, Francisco Valverde ha presentat els veïns Nou Crist del Calvari el funcionament dels nous comptadors intel•ligents i els seus avantatges, que "favorecerán un consum més eficient de l'aigua i la realització de gestinones de forma virtual", explica Valverde.

Este barri és el primer de Vila-real a formar part del projecte pilot de telelectura de l'aigua, impulsat per l'Ajuntament i l'empresa Facsa. Es tracta d'un veí gratuït per als veïns. En total s'han instal•lat 597 comptadors intel•ligents i entre demà i la setmana que ve s'acabaran d'ubicar els 36 restants fins a completar el límit de 633, que permetrà comptabilitzar el consum d'al voltant de 1.000 persones. La iniciativa, que ha comptat amb una inversió de 127.000 euros.

En la plaça del Llaurador s'ha implantat una estació central que condensa les dades dels 20 aparells i envia la informació a la central de Castelló, que bolca diàriament totes les dades a la web https://facsa- eoficina.grupogimeno.com/ i a l'aplicació mòbil que es troba en https://facsa-eoficina.grupogimeno.com/ perquè els usuaris la consulten.

Ambdós ferramentes digitals permeten gestionar de manera eficient el consum de cada usuari, que podrà accedir a les dades en temps real les 24 hores del dia, a més de programar-se alarmes personalitzades que els avisaran d'excessos o defectes en la quantitat d'aigua que s'usa en la seua vivenda, amb l'objectiu de conéixer si s'ha produït una fuga o avaria o si, trobant-se l'amo fora de la vivenda, continua havent-hi ús. Segons el regidor Valverde "si el balanç és positiu, que no dubte que ho serà, podrem estendre el sistema a la resta de la población".