VILA-REAL

Vila-real celebra el 746é aniversari de la fundació de la ciutat

La novetat d´enguany és l´acte de reconeixement als Fills Predilectes de la ciutat a títol pòstum.

ondacero.es

CASTELLON | 11.02.2020 11:34

La regidora de Relacions Institucionals, Noelia Samblas ha presentat el programa d´actes per celebrar l´aniversari de la ciutat.
La regidora de Relacions Institucionals, Noelia Samblas ha presentat el programa d´actes per celebrar l´aniversari de la ciutat. | ONDACERO.ES

Vila-real encara el seu mes fundacional amb una programació que uneix cultura, tradició i reconeixement a personalitats i institucions per la seua aportació històrica i social a la ciutat. Amb motiu del 746é aniversari de la fundació de la ciutat destacael lliurament dels Premis 20 de Febrer, l'homenatge al rei fundador Jaume I i el Mercat Medieval, l'acte especial de reconeixement als Fills Predilectes de la ciutat a títol pòstum Francesc Tàrrega, Dolores Cano Royo, Angelina Abad i José Ortells que se celebrarà el divendres 21 de febrer.

Els actes centrals, que sempre es desenvolupen entorn de la data fundacional del 20 de febrer, inclouran en aquesta ocasió una gala especial de reconeixement als Fills Predilectes nomenats a títol pòstum Francesc Tàrrega, Dolores Cano Royo, Angelina Abad i José Ortells, i que se celebrarà el divendres 21 de febrer a l'Auditori Municipal. El diumenge 23 de febrer la ciutat retrà homenatge al fundador, el rei Jaume I, amb l'ofrena davant el seu monument i la lectura de la Carta Pobla. L'encarregada aquest any de llegir el text fundacional serà la catedràtica d'Estadística i Investigació Operativa i directora de l'Escola Superior de Tecnologia i Ciències Experimentals de la Universitat Jaume I, la vila-realenca Amelia Simó. Seguidament les autoritats es desplaçaran fins a l'Auditori Municipal on s'entregaran els Premis 20 de Febrer, que en aquesta ocasió rebran Manuel Cerisuelo 'el Sirero', Paulino Perona, Cecilia Llorens, Manuel Arrufat, María Dolores Jordà i la revista Poble.

La Mostra de Cuina Medieval, l'homenatge a la reina i dames de 2019, la Gala de l'Esport o el Mercat Medieval que se celebrarà del 28 de febrer a l'1 de març completen la programació de les Festes Fundacionals. També la revista Parlada Camino de la Congregació de Lluïsos. L'Agrupació de Bombos i Tambors de Vila-real ha preparat la Tamborada Provincial que, en la seua desena edició, se celebrarà el dissabte 29 de febrer. A més, el dia 22 també s'ha organitzat una Tamborada de Dones en la plaça Major. El divendres 28 de febrer Socarrats oferirà una Mostra de Lectures Tradicionals en la qual participaran escolars de la ciutat.