VILA-REAL

Vila-real aprova en ple el nou pla econòmic financer

El nou Pla permetrà reequilibrar els comptes, congelar impostos i optar als 180.000 euros que ofereix la Diputació dins del segon Pla 135.

ondacero.es

CASTELLON | 26.06.2018 07:58

A les 10 del matí d´aquest dimarts comença el debat i aprovació de les propostes en el ple ordinari del mes de juny.
A les 10 del matí d´aquest dimarts comença el debat i aprovació de les propostes en el ple ordinari del mes de juny. | ONDACERO.ES

A les 10 del matí l´Ajuntament convoca el ple ordinari del mes de juny amb l´objectiu d´aprovar el nou pla econòmic i financer. L'informe assenyala que dels 1,9 milions de romanents, 800.000 euros es reserven per a completar serveis de les regidories, portant-ho a despesa corrent. La resta, 1,1 milions, s'utilitzaran per a minimitzar l'impacte de les sentencia urbanístique fruit de la gestió del PP.

El pla incorpora4,3 milions d´euros per a fer front a sentències del jurat d'expropiació i per a negociar amb propietaris afectats per a arribar a acords de pagament a terminis. S'han reservat 400.000 euros d'una altra modificació de crèdit per fer front a resolucions judicials urbanístiques.

L´única mesura que contempla l´equip de govern és fer un pla especial per a la millora de la recaptació amb la incorporació de personal. Aquesta mesura, que podrà ser efectiva a partir de 2019, servirà per a recaptar fins a un milió d'euros, aproximadament, ajudant al fet que no calga pujar cap impost.

L'aprovació d'aquest Pla econòmic financer permetrà donar eixida a un altre tràmit que s'aprovarà en el mateix Ple. Es tracta de la presentació d'un projecte que concorrerà al Pla 135-2 de la Diputació, dotat amb 180.000 euros. En aquest cas hem decidit que amb aquest pressupost es realitzarà la rehabilitació, millora i ampliació d'usos, sota criteris d'eficiència energètica de l'Alberg municipal de la Mare de Déu de Gràcia.