VILA-REAL

El ple dona llum verda a la remodelació de l´Alberg Municipal

La sessió aprova dos declaracions institucionals, una pel dia de l´orgull LGTBI i un altra per a eximir del pagament de l’IBI a les persones desnonades.

ondacero.es

CASTELLON | 27.06.2018 08:49

El ple de juny aprova la remodelació i modernització de l´alberg municipal del termet.
El ple de juny aprova la remodelació i modernització de l´alberg municipal del termet. | ONDACERO.ES

El Ple de Vila-real ha aprovat hui el projecte de modernització i condicionament de l’Alberg municipal, que presentarà a la convocatòria d’ajudes del Pla 135-2 de Diputació, dotada amb 180.000 euros. El projecte, aprovat per unanimitat, preveu la millora integral de l’edifici, situat al paratge del Termet de la Mare de Déu de Gràcia, per a potenciar el seu ús i caminar cap a l’homologació de l’alberg.

El projecte contempla la creació d’una sala polivalent a la cara sud de l’immoble, a més de la reparació de balcons i de les finestres de la cara nord, amb vistes al riu, amb l’objectiu de millorar l’eficiència energètica. Es trasta d´un pas més per aconseguir l´homologació de l´alberg.

Per a poder presentar aquest projecte al Pla 135-2, el Ple ha aprovat abans, també per unanimitat, el Pla econòmic financer elaborat per l’equip de govern per a reequilibrar els comptes.

El ple també ha aprovat la caducitat de dos PAI , per una banda el que afavoreix la reindustrialització i la reordenació necessària per a fer possible la nova rotonda del Camí les Voltes i poder per poder adecuar una zona verda en la zona. I per altra la caducitat dels PAI de l’avinguda de Castelló i de Zirconio, aprovats en 2005 i 2009, en aplicació dels nous instruments urbanístics de la LOTUP. A més per a evitar possibles reclamacions, és voluntat de l´equip de govern desactivar tots els programes urbanístics que no s’han executat, sorgits en els anys de la bombolla urbanística.

L’adaptació del reglament d’instal•lacions esportives a la normativa vigent o la modificació de membres del Consell Local de l’Esport són altres de les qüestions aprovades en el Ple ordinari de juny, que ha donat llum verda a una declaració institucional amb motiu del Dia de l’Orgull LGTBI i una altra per a eximir del pagament de l’IBI a les persones desnonades. També s’ha aprovat l’actualització de les quotes d’aigua, amb la que els veïns i veïnes de Vila-real pagaran menys pel mateix servei, amb la quota més baixa dels últims anys.