Utilizamos cookies propias y de terceros para mejorar, recoger datos estadísticos y mostrarle publicidad relevante. Si continúa navegando, está aceptando su uso. Puede obtener más información o cambiar la configuración en política de cookies.

Disfruta de la app de Onda Cero en tu móvil.

VILA-REAL

La memòria de Protecció Civil contabilitza 5.767 hores de servei l´any passat

La regidoria de Seguretat Ciutadana i Protecció Civil fan una crida al voluntariat.

ONDACERO.ES | CASTELLON | Actualizado el 16/07/2018 a las 13:49 horas

La regidora de Seguretat Ciutadana Silvia Gómez y el responsable de Protecció Civil han fet memòria de l´activitat del servei.

La regidora de Seguretat Ciutadana Silvia Gómez y el responsable de Protecció Civil han fet memòria de l´activitat del servei. / ONDACERO.ES

La regidora de Seguretat Ciutadana, Silvia Gómez, i el responsable del servei municipal, Ismael Solsona, han fet balanç de l'exercici que s'acaba de tancar, destacant l'important paper que juguen els voluntaris a l'hora “d’afrontar la incessant activitat social de la ciutat” diu Gómez.

L´equip està format per un tècnic i dos auxiliars contractats per l'Ajuntament i un total de 24 voluntaris, “una xifra amb la qual no estem satisfets i que ens agradaria incrementar, per la qual cosa fem una crida perquè qualsevol persona que tinga ganes d'integrar-se en el cos acudisca a la seu de la Policia Local i s'informe dels requisits per a accedir” apunta la regidora.

Per la seua banda, Solsona assegura que “en 37 anys que porte en el cos, he arribat a veure fins a 60 persones en l'equip, però els temps canvien i ara, la nova situació laboral de moltes persones els impedeix tenir temps lliure per a dedicar-se a aquesta tasca no remunerada, a banda de que hi ha més entitats que sol•liciten voluntaris”.

“Vila-real és una ciutat plena de vida i d'esdeveniments culturals, esportius i socials i es necessita un gran equip de persones perquè es formen i especialitzen i ajuden a garantirla seguretat”, indica el responsable del servei municipal. Així, en 2017, Protecció Civil ha dedicat 1.503 hores a diferents serveis esportius i els diferents espectacles –amb major predomini dels taurins i religiosos- han requerit que el cos dedique 828 hores de treball. Així mateix, els cursos d'autoprotecció i simulacres d'emergències en els col•legis han arribat a 5.223 alumnes en un any.

En aquest sentit, Solsona assegura que “un voluntari de Protecció Civil es converteix, en alguns escenaris, pràcticament en un policia, ja que treballem braç a braç amb la Policia Local”. “Per açò, la formació és molt important i sempre intentem que els nostres voluntaris estiguen preparats per a donar el millor de si i garantir la seguretat en qualsevol situació en la qual els ciutadans ho necessiten”, destaca, “especialment en esdeveniments de risc, com els que acumulen a moltes persones”.