VILA-REAL

Els veïns participen en la segona fase del Pla Estratègic de la Séquia Major

El pla ha finalitzat la fase de diagnòstic per a definir les estratègies del projecte.

ondacero.es

CASTELLON | 28.09.2018 09:32

El regidor de Territori Emilio Obiol, junt amb les arquitectes Laura López i Mariola Fortuño.
El regidor de Territori Emilio Obiol, junt amb les arquitectes Laura López i Mariola Fortuño. | ONDACERO.ES

El Pla Estratègic de la Séquia Major segueix avançant, amb la finalització de la fase de diagnòstic i ja es troba en un nou estadi que definirà les estratègies a aplicar, de la mà de tècnics, veïns i regants.

El regidor de Territori, Emilio M. Obiol, ha presentat els últims avanços del projecte, que ha comptat amb dos membres del col•lectiu d'arquitectes Apeu de Carrer, com són Mariola Fortuño i Laura López, les quals també han explicat en quin punt es troba el document.

S´ha treballat en diferents fases que han servit per a marcar uns objectius de partida, centrant-se en la protecció de la història i la identitat del canal, la cura mediambiental, la revitalització de l'activitat econòmica en la zona, l'activitat turística i la sostenibilitat social i saludable, entre d’altres.

Acaba de finalitzar la diagnosi participada, que ha comptat amb la Comunitat de Regants, que són els propietaris de la sèquia, i amb el Consell de Participació Ciutadana, el Consell de Xiquets i Xiquetes i amb la resta de ciutadans en diverses sessions. Amb aquests resultats del treball tècnic i la participació veïnal s´han creat quatre blocs en els quals agruparem els principals temes d'interès, com són la història i identitat, el paisatge i espai públic, la mobilitat i connectivitat i la diversitat d'usos i l'ús quotidià.

El treball del pla compta amb tots els ens implicats i el proper dijous, 4 d'octubre, hem convocat un taller global, obert a tots els veïns de la ciutat, que tindrà lloc a l’Espai Jove a les 19.00 hores.