Utilizamos cookies propias y de terceros para mejorar, recoger datos estadísticos y mostrarle publicidad relevante. Si continúa navegando, está aceptando su uso. Puede obtener más información o cambiar la configuración en política de cookies.

Disfruta de la app de Onda Cero en tu móvil.

VILA-REAL

Els Lluïssos repartirà 4.500 rotllos en la tradicional Matxà de Sant Antoni

El 17 de gener la festa es traslladarà a l´ermita amb el repartiment de 1.300 panets als assistents.

ondacero.es
  CASTELLON | 14/01/2020
La congregació Els Lluïssos prepara la tradicional Matxà prevista per aquest dijous a les 19.30h de la vesprada.

La congregació Els Lluïssos prepara la tradicional Matxà prevista per aquest dijous a les 19.30h de la vesprada. / ONDACERO.ES

Aquest dijous, vespra de la festivitat de Sant Antoni, tindrà lloc la tradicional Matxà, organitzada per la Congregació de Lluïsos des de l'any 1973. La benedicció i cercavila d'animals, coneguda com Matxà, tindrà lloc aquest dijous 16 de gener a les 19.30 hores, des de la plaça Mossén Ballester amb un recorregut que discorrerà per l'avinguda la Murà, Pius XII, Cardenal Tarancón, Raval del Carme, Major Sant Domènech, plaça Major, plaça de la Vila, Major Sant Jaume i Pere III, per a tornar de nou a la seu dels Lluïsos en la plaça Mossén Ballester.

Allí es realitzarà la benedicció i repartiment dels 4.500 rotllos entre els participants. A la Matxà s'unirà l'encesa de la foguera, recuperant un costum molt estés en els municipis valencians, en la vespra de la festivitat de Sant Antoni.

L'endemà, 17 de gener, la celebració es trasllada a l'ermita de la Mare de Déu de Gràcia on, les 13.00 hores tindrà lloc la missa i repartiment de panets en l'ermita. En total es repartiran uns 1.300 panets, dels quals 50 són sense glútens, tant entre els assistents a la festa de l'ermita com entre els usuaris de les residències d'ancians de Vila-real.