Actualitat

Unió de Pagesos exigeix actuacions per garantir l'aigua de reg al Camp de Tarragona

L'ACA adjudica la redacció del projecte de construcció d'una Estació de Regeneració d'Aigua a la depuradora de Reus.

Redacción

Tarragona | 12.04.2024 13:32

Sequera a Catalunya
Sequera a Catalunya | Departament d'Acció Climàtica

Unió de Pagesos ha instat a la Generalitat i a l'Estat a aprovar les actuacions i les infraestructures necessàries per garantir aigua de reg a la pagesia del Camp de Tarragona. El sindicat ha especificat que en el cas dels cultius llenyosos aquestes millores s'han d'aprovar amb caràcter d'emergència i han d'anar acompanyades d'un pressupost suficient per garantir-ne la supervivència.

També ha instat l'Agència Catalana de l'Aigua i el Departament d'Acció Climàtica a accelerar els tràmits i les obres perquè les depuradores de Reus i Santa Oliva puguin reutilitzar l'aigua per a usos agrícoles. En aquest sentit, l'ACA ha adjudicat la redacció del projecte de construcció d'una Estació de Regeneració d'Aigua a la depuradora de Reus.

Per Unió de Pagesos, una altra de les prioritats és que la Generalitat agilitzi al màxim les obres dels projectes que va presentar el conseller d'Acció Climàtica, David Mascort, el 14 de gener a Falset, que han de servir "per resoldre de manera estructural el dèficit hídric al Priorat i garantir la continuïtat de l'activitat agrària". Es tracta de dos projectes: l'arribada d'aigua del riu Ebre des de Garcia fins al pantans de Guiamets i de Siurana i el projecte de connexió del pantà de Margalef amb la xarxa de regadiu del canal Garrigues-Sud.