Actualitat

Admesa a tràmit la demanda de les víctimes de la Love Parade

El Tribunal de Drets Humans d'Estrasburg ha admès ha tràmit la demanda interposada per Francisco Zapater, advocat i pare de Clara Zapater, una de les 21 víctimes de la Love Parade de Duisburg.

Redacción

Tarragona | 20.07.2022 10:43

Grup de familiars de víctimes de la Love Parade
Grup de familiars de víctimes de la Love Parade | ACN

El cas va prescriure perquè les lleis alemanyes consideren que tot procés penal complex, quan han passat deu anys sense que s'hagi arribat a cap conclusió, prescriu.

Després d'arxivar-se el judici, només dues parts han seguit litigant, en aquest cas a Estrasburg: la família Zapater, de Tarragona, i la d'una jove italiana morta a la mateixa allau.

El fet que aquesta instància de la Unió Europea hagi pres en consideració aquest posicionament ha estat interpretat com un pas endavant per a la família.

"Una admissió a tràmit només significa que estudiaran el cas", apunta Zapater. Malgrat tot, aquest primer pas el satisfà, i més quan, com apunta l'advocat tarragoní, el 90% de les demandes que arriben a Estrasburg es rebutgen. "No és pas la victòria final, és una victòria moral", afegeix.

Estrasburg no pot obligar a reprendre el judici penal ja que va prescriure, però sí que pot dictaminar la vulneració dels drets humans.