Utilizamos cookies propias y de terceros para mejorar, recoger datos estadísticos y mostrarle publicidad relevante. Si continúa navegando, está aceptando su uso. Puede obtener más información o cambiar la configuración en política de cookies.

Disfruta de la app de Onda Cero en tu móvil.

FUNDACIÓN ATRESMEDIA

Onda Cero Catalunya organitza un taller de ràdio a l’Hospital de Nens

Onda Cero Catalunya ha organitzat amb la Fundació Atresmedia un nou taller de ràdio per fer més amigable l’hospitalització dels infants i fer visible la tasca que realitzen els professionals de la salut que els acompanyen.

Onda Cero Catalunya
 |  Madrid | 05/06/2019
Onda Cero Catalunya organitza un taller de ràdio a l’Hospital de Nens

Onda Cero Catalunya organitza un taller de ràdio a l’Hospital de Nens / Instagram/@ondacero_cat

En aquesta ocasió, els micròfons de la ràdio es van traslladar a la seu de l’Hospital de Nens de Barcelona on una desena de nens van poder fer el seu propi programa. En aquesta ocasió, la Fundació de l’Hospital de Nens va convidar també alumnes de l’Escola Marillac, alguns d’ells, atesos pels serveis socials de l’Hospital.

PROGRAMA COMPLET:

Els infants també van poder participar en directe al programa La Ciutat presentat per Mónica Günther:

Carles Lamelo va ser qui va conduir aquest taller que forma part de l’acció de responsabilitat corporativa d’Atresmedia.

logo onda cero

MÁS DE UNO VILANOVA, AMB MARÍA GÓMEZ

Más de uno Vilanova 21/06/2019

Més de 14.000 persones han rebut ajudes de Càrites a les comarques de l’Alt Penedès, el Baix Llobregat, el Garraf i part de l’Anoia, segons la memòria presentada per l’entitat. I gairebé un miler de persones, de manera altruista, col·laboren amb les diferents Càritas per ajudar a persones en situació de pobresa lluitant per la seva dignitat i els seus drets. Repassem algunes de les activitats preparades per a aquest cap de setmana a Sitges i Vilanova i parlem amb Lourdes Barragan, presidenta de la junta local a Vilanova d'AECC Catalunya contra el càncer.

En Bones Mans amb Carles Aguilar

EL PROGRAMA DE SALUT, EDUCACIÓ SANITÀRIA I QUALITAT DE VIDA D’ONDA CERO CATALUNYA

Consum d’ansiolítics

Parlem amb el Dr Josep Just, assessor mèdic del programa, per comentar el excessiu consum d’ansiolítics. Diferents estudis reflecteixen l’augment del seu consum a Espanya en un 57%, és a dir, més del doble. El consum d'ansiolítics està assolint uns nivells que poden arribar a ser un problema de salut. El pitjor de les dades és que la tendència no baixa, al contrari, puja cada any el que demostra que el seu consum, com s'adverteix sempre des les autoritats sanitàries, crea una forta addicció en la qual cada vegada es necessita més dosi.

En Bones Mans amb Carles Aguilar

EL PROGRAMA DE SALUT, EDUCACIÓ SANITÀRIA I QUALITAT DE VIDA D’ONDA CERO CATALUNYA

En Bones Mans 23/06/2019

Comencem el programa parlant amb el Dr Albert Ledesma sobre la tensió arterial elevada, que pot ser la causa de moltes malalties cardiovasculars, afecta un 40 % de les persones de més de divuit anys. El doctor Albert Ledesma explica, de manera clara i detallada, com detectar i reduir aquest factor de risc. Aprendrem des de com mesurar-nos correctament la tensió —abans d’abordar el diagnòstic i el tractament amb l’equip mèdic— fins a com millorar els nostres hàbits de vida. Continuem amb la Dra Roser Vallés explicant la importància de la donació de teixits. Els teixits són estructures formades per un conjunt de cèl·lules semblants que tenen una funció concreta. Per exemple, les còrnies, les vàlvules, els ossos o la pell. Ser donant de teixits i/o d'òrgans és el major acte altruista que pot fer una persona després de la mort. Tot seguit en Tomás Lóbez i la Dra Teresa Franco ens presenten el projecte “Nixi for Children”. El pas pel quiròfan i la inducció a l'anestèsia poden ser molt estressants per als nens i nenes, i també per a les famílies. Cada any son intervinguts a Catalunya al voltant de 90.000 nens i nenes, dels quals un 50% d'ells patirà ansietat preoperatòria que pot afectar al temps de recuperació dels pacients, la seva quantitat de dolor, la quantitat d'ansiolítics de rescat administrats, els efectes secundaris de l'anestèsia, etc. “Nixi for Children” és un Kit de realitat virtual que ajudar els pacients a conèixer el protocol pel qual passaran el dia de la seva operació en primera persona, i així, reduir la seva ansietat. I per acabar ens acompanya el Dr Josep Just, assessor mèdic del programa, per comentar el excessiu consum d’ansiolítics. Diferents estudis reflecteixen l’augment del seu consum a Espanya en un 57%, és a dir, més del doble. El consum d'ansiolítics està assolint uns nivells que poden arribar a ser un problema de salut. El pitjor de les dades és que la tendència no baixa, al contrari, puja cada any el que demostra que el seu consum, com s'adverteix sempre des les autoritats sanitàries, crea una forta addicció en la qual cada vegada es necessita més dosi.