Utilizamos cookies propias y de terceros para mejorar, recoger datos estadísticos y mostrarle publicidad relevante. Si continúa navegando, está aceptando su uso. Puede obtener más información o cambiar la configuración en política de cookies.

Disfruta de la app de Onda Cero en tu móvil.

'DIA D' A ONDA CERO CATALUNYA

Onda Cero Catalunya dedica el dia a sensibilitzar sobre la prevenció del glaucoma

El Glaucoma és una malaltia ocular que afecta el nervi òptic i que pateix més del 3% de la població espanyola. En motiu del Dia Mundial del Glaucoma, Onda Cero Catalunya i les lents progressives Vimax dedicarà una part important de la programació a sensibilitzar sobre la importància de la prevenció, especialment entre la població de risc.

ondacero.es | Barcelona
| 12/03/2018
Dia Mundial del Glaucoma

Dia Mundial del Glaucoma / Vimax

L’afecció es caracteritza per una elevació de la pressió intraocular fins a un nivell que provoca un dany irreversible en les fibres nervioses i és la primera causa de ceguesa al nostre país. Afecta sobretot a persones majors de 40 anys i és més freqüent si hi ha antecedents familiars, miopia important, diabetis o si s’està sota un tractament amb cortisona.

Com que és una afectació difícil de detectar, la prevenció i la detecció precoç juguen un paper essencial en el fre del desenvolupament de la malaltia. La majoria de glaucomes no provoquen cap símptoma així que és fonamental programar visites periòdiques a l'oftalmòleg si ens trobem en algun grup de risc.