SEQUERA

El Govern català defensa la seva gestió davant la situació de sequera que viu Catalunya

Sobre les crítiques per la ubicació de les dessaladores, el Departament d'Acció Climàtica ha reiterat que no té res a veure amb el turisme, sinó que s’ubiquen en zones en emergència i on hi viu la gent.

Montse Valls

Barcelona | 19.04.2024 14:29

El Govern català defensa la seva gestió davant la situació de sequera que viu Catalunya
El Govern català defensa la seva gestió davant la situació de sequera que viu Catalunya | ACN - Marina Lopez

Just un dia després d’anunciar la compra de 13 dessaladores – una de flotant a Barcelona, i 12 de mòbils a l’Alt Empordà – el Govern català ha defensat la seva gestió davant la situació de sequera que viu Catalunya, i ha carregat contra les acusacions d’improvisació per part de l’oposició.

Des del Departament d’Acció Climàtica han tret pit de les inversions fetes i ha demanat a la resta de grups polítics diferenciar entre la planificació a llarg termini i la gestió àgil a curt termini.

En aquest sentit, ha carregat contra les crítiques per manca d'acció de l'executiu i ha recordat que en l'actual legislatura s'han invertit més diners en la gestió de la sequera que en l'última dècada.

I és que segons ha dit el conseller del ram, David Mascort, el govern ha treballat per garantir que les conques internes siguin autosuficients i per reactivar la capacitat inversora de l’Agència Catalana de l’Aigua.

Crítiques per beneficiar el turisme

Sobre les crítiques per la ubicació de les dessaladores, Mascort ha reiterat que no té res a veure amb el turisme, sinó que s’ubiquen en zones en emergència i on hi viu la gent.

Unes paraules de Mascort en el marc de la sessió de la Diputació Permanent al Parlament, que ha aprovat un decret per garantir més de 145 milions d’euros. Aquests diners es destinaran a inversions i ajudes per pal·liar la situació de sequera previstes pel 2024.